• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας με μόνιμους γιατρούς και εργαζόμενους. Να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο με προσωπικό και να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας σε Μάνδρα και Μαγούλα. Να ενταχθεί η ΤΟΜΥ Ελευσίνας στο Κέντρο Υγείας, με μόνιμη χρηματοδότηση και ενίσχυση με προσωπικό.

Συλλαλητήριο για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας με μόνιμους γιατρούς και εργαζόμενους.

Να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο με προσωπικό και να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας σε Μάνδρα και Μαγούλα.

Να ενταχθεί η ΤΟΜΥ Ελευσίνας στο Κέντρο Υγείας, με μόνιμη χρηματοδότηση και ενίσχυση με προσωπικό.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 6:30 μ.μ.

στην Πλατεία Λαού (Άνω Ελευσίνα)

Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν». Οι δημόσιες μονάδες υγείας, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που δικαιούμαστε.

Γι’ αυτό, την Τρίτη 26 Μαρτίου, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, όπου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:

● στους δεκάδες εργασιακούς χώρους της περιοχής, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους εκατοντάδες μαθητές της περιοχής.

● χιλιάδες χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να πληρώσουν τις συμμετοχές για φάρμακα και εξετάσεις. Περικόπτονται συνεχώς οι παροχές για αναπήρους και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

● στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων (π.χ. παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι) και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διατηρείται ο διαχωρισμός, αν και συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μεταξύ Κέντρου Υγείας ΕΝΑ και Κέντρου Υγείας ΔΥΟ (ότι έχει απομείνει από την πρώην μονάδα του ΙΚΑ) που δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.

Πολλοί εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (επικουρικοί) και αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την μισθολογική εξέλιξη των μονίμων συναδέλφων και εκκρεμούν οι αιτήσεις τριών εργαζομένων για αναγνώριση προϋπηρεσίας.

● στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Ελευσίνας υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός (αποσπασμένος από το Κέντρο Υγείας) και οι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου..

● στη Μαγούλα υπάρχει μόνο το δημοτικό ιατρείο που δεν μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

● στη Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί δύο πρωινά την εβδομάδα με γιατρό που μετακινείται από το Κέντρο Υγείας.

Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό, είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 43 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην ιατρική υπηρεσία, με αποτέλεσμα γιατροί συχνά να αναγκάζονται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται (με αποτέλεσμα τη δική τους καταπόνηση και επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας). Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, έχουν καταργηθεί δεκάδες οργανικές θέσεις.

Ενώ και η η κρατική χρηματοδότηση για το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο μειώθηκε κατά 13 εκατ. ευρώ (από 26 εκατ. το 2017 σε 13 εκατ. το 2018) ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα από την «επιχειρηματική δραστηριότητα του νοσοκομείου», δηλαδή, τις άμεσες και έμμεσες πληρωμές των ασθενών (από 2,4 εκατ. το 2017 σε 11,9 εκατ. το 2018).

Συνολικά, την διετία 2017 – 2019, η κρατική χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία μειώθηκε κατά 415 εκατ. ευρώ ενώ αυξήθηκαν οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή από τις εισφορές μας), με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για υγειονομική περίθαλψη κατά 770 εκατ. ευρώ.

Αντί για τη δημιουργία Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων, με έμφαση στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας, η κυβέρνηση «διαφημίζει» τη δημιουργία των ΤΟ.Μ.Υ, με ελάχιστο προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ταυτόχρονα, προωθούν το θεσμό του «οικογενειακού γιατρού», με βασικό, όμως, προσανατολισμό να δυσκολεύουν την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες υγείας δευτεροβάθμιου επιπέδου και την εφαρμογή αντιεπιστημονικών πρωτοκόλλων, για τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για φάρμακα και εξετάσεις.

Θυσιάζουν την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις) που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να παραβιάζουν τη νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.

Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση. Γι’ αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την «πώληση» υπηρεσιών στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να εξοικονομούν κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας

Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους να διεκδικήσουμε μαζί:

► Λήψη όλων των μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και επαγγελματικών ασθενειών. Ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

► Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Ένταξη της ΤΟ.Μ.Υ. Ελευσίνας στον οργανισμό του Κέντρου Υγείας, με μόνιμη κρατική χρηματοδότηση. Στελέχωση με γιατρούς. Μονιμοποίηση των εργαζομένων.

► Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο και να εξασφαλιστεί πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις

► Να δημιουργηθούν Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα σε Μάνδρα και Μαγούλα. Να λειτουργήσει Περιφερειακό Ιατρείο στις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας.

► Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους. Σε αυτόν τον δρόμο, σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Σωματείο Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟY Nοσοκομείου ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας ● Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας ● Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ● Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ● Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ● Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 02 Ιουνίου 2019

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2019 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis