• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καταγγελία για το Πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΗΛ: 210 4110148-210 4129496 FAX: 210 4178307 e-mail : metallo. attikis@gmail.com, site: www.syndikatometallou.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Α.Π. 37/2020 20/3/2020

Προς :

ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Υπ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο.Λ.Π. Α.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Διεύθυνση Υγείας και Κοιν. Μέριμνας

Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κύριοι,

Στο Πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ , που βρίσκεται στο Μώλο της ΔΕΗ εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες από τουλάχιστον 4-5 επισκευαστικά συνεργεία .

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται διαπίστωσαν ότι ο Καπετάνιος του Πλοίου, ο οποίος παραμένει μέσα στο Πλοίο, ασθενεί εμφανίζοντας ύποπτα συμπτώματα. Το σύνολο των εργαζομένων αλλά και του πληρώματος του Πλοίου ανέρχεται στα 40 με 50 άτομα.

Ζητάμε από τις Λιμενικές Αρχές να ενεργήσουν άμεσα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα συνεργεία και να εξεταστούν τόσο ο Καπετάνιος όσο και το πλήρωμα εάν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό govid-19 , εφόσον με την παραμονή τους στο Πλοίο ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει διασπορά και στους εργαζόμενους των συνεργείων.

Επίσης να διενεργηθεί έλεγχος στο παραπάνω Πλοίο, καθώς επίσης και να τηρηθεί το πρωτόκολλο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν πληρώματα Πλοίων σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος εν πλω.

Ήδη και με προηγούμενο έγγραφό μας σας έχουμε ενημερώσει για την ανησυχία που υπάρχει στους χώρους δουλειάς όπου καθημερινά εντείνεται και θα πρέπει η Πολιτεία να ανταποκρίνεται με την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την εμπόδιση της διασποράς του ιού.

Τα Σωματεία μας καλούν τους εργαζόμενους στην συγκεκριμένη περίπτωση να μείνουν εκτός του Πλοίου έως ότου γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει η διαβεβαίωση από τις αρμόδιες Αρχές ότι μπορούν να επιστρέψουν ασφαλείς στην εργασία τους.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis