• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Από το πρωί, τo συνδικάτo μας έδωσε την μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, στους χώρους δουλειάς.

Στον Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, και άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν εκδήλωση στο μνημείο του Μεταλλεργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Εκεί τον λόγο πήρε ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος παραρτήματος Πειραιά, του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των εργαζομένων της ζώνης στους υγειονομικούς και στον τιτάνιο αγώνα τους απέναντι στην πανδημία, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα όπλα και μέσα προστασίας με ευθύνη των κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που λόγω της υποχρηματοδότησης έχουν φέρει σε αυτό το χάλι την δημόσια υγεία. Κατήγγειλε ότι τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει κατά ριπάς η κυβέρνηση αυτό το διάστημα με αφορμή την πανδημία, θα παραμείνουν και μετά, καθώς η κυβέρνηση τα αστικά κόμματα και το κεφάλαιο, επιδιώκουν να φορτώσουν την νέα κρίση ξανά στους εργαζόμενους.

«Η πανδημία έχει αποδείξει ότι εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, ότι οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι είναι παράσιτα και πρέπει να τους βγάλουμε από την μέση», τόνισε και σημείωσε ότι τα σωματεία οργανώνουν την απάντησή τους για την επόμενη ημέρα, για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι, με περιοδείες, συσκέψεις. «Παραμένουμε όρθιοι, δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά» σημείωσε τονίζοντας ότι , «οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από τώρα και για την επόμενη ημέρα, για την ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δημήτρης Δημόπουλος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που διάβασε το ιστορικό της αιματοβαμμένης εξέγερσης του Σικάγο το 1886, «για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες για ότι θέλει κανείς», πότε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τους μεγάλους σταθμούς του αγώνα του εργατικού κινήματος στη χώρα, με χαρακτηριστικό τον Μάη του 1936. Κατέληξε λέγοντας: «Επειδή στις μέρες αυτές η κυβέρνηση και οι λογής απολογητές του συστήματος, της εκμετάλλευσης, προβάλλουν υποκριτικά τους γιατρούς, τους δασκάλους, σαν καθημερινούς ήρωες στη μάχη με τον κορονοϊό, τους θυμίζουμε μια μεγάλη κουβέντα που είπε κάποτε κάποιος δάσκαλος: Έθνη ευτυχισμένα, με πεινασμένους λαούς δεν υπάρχουν. Μαρίνος Αντύπας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Στην Ελευσίνα, τίμησαν με συμβολική συγκέντρωση και όλα τα μέτρα προστασίας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, την Εργατική Πρωτομαγιά.

Από χθες ολόκληρη η περιοχή είχε ντυθεί στα κόκκινα πανό των ταξικών σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε εργοστάσια από τον κλάδο του Μετάλλου.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Λεωνίδας Γραμματικός, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου εκλεγμένος στη διοίκηση του ΕΚ Ελευσίνας.

Στην Αθήνα, εξίσου δυναμική ήταν η παρουσία του Συνδικάτου Μετάλλου στην πρωτοβουλία των Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα.

 


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis