• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - 15/2023

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Προς :  Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

Α.Π. 15/2023

Κοινοποίηση :

             Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων

             Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

             ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Νοτίου Αιγαίου

             Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

             Λιμενικό Τμήμα Περάματος

             Εργοδοτική Ένωση ΣΕΝΑΒΙ

             Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά

Κύριοι,

Σε συνέχεια της καταγγελίας μας, σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/1/2023 η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας , περιοχής Περάματος – Σαλαμίνας , στο Δ/Ξ  OSCAR , όπου εκτελούνται επισκευαστικές εργασίες , διαπιστώθηκαν πάλι σοβαρές παραβάσεις από δύο  επισκευαστικά συνεργεία και συγκεκριμένα : 

Στην Επιχείρηση Α & Ν ΓΙΑΓΙΑΣ ΟΕ δόθηκε παράβαση για ακάλυπτα ανοίγματα που υπήρχαν στο κατάστρωμα του Πλοίου χωρίς ρέλια, με άμεσο κίνδυνο για πτώσεις εργαζομένων με πολύ σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη ζωή τους, για ηλεκτρικό τροχό κοπής χωρίς προφυλακτήρα, για τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων χωρίς μετασχηματιστή.

Στην Επιχείρηση CORAL CORROSION CONTROL IKE ,XAPIΛAOY TPIKOYΠH 1 ΠEIPAIAΣ (υπεύθυνος ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ,ενώ είχε δοθεί με το προηγούμενο δελτίο παύση εργασιών για συγκεκριμένο τρόπο που κρίνεται άκρως ακατάλληλος για την εκτέλεση  εντός της δεξαμενής φορτίου εργασιών  υδροβολής (χωρίς να υπάρχουν σκαλωσιές , όπως προβλέπεται , αλλά έχοντας γεμίσει με νερό τον κλειστό χώρο , εργάζονταν πάνω σε μια πρόχειρη σχεδία, με κίνδυνο για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος σε βάρος της ζωής των εργαζομένων) , οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά με τον ίδιο τρόπο.

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο Τεχνικός Ασφαλείας του πλοίου που με την ανοχή του εκτελούνταν εργασίες, ενώ υπήρχε παύση εργασιών για όλα όσα αναφέρονται παραπάνω.

Ζητάμε την παρέμβασή σας για να σταματήσουν οι εργασίες , να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και ταυτόχρονα καταστρατηγούν  το νόμο , αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις κυρώσεις που τους επιβάλλονται για τις σοβαρές παραβάσεις τους .

Μας δημιουργείται ένα τεράστιο ερωτηματικό. Πως γίνεται να υπάρχουν τόσο σοβαρές παραβάσεις  και απο τις επιχειρήσεις να μην λαμβάνονται σοβαρά οι υποδείξεις του ΚΕΠΕΚ, του Λιμεναρχείου Περάματος και  οι παρεμβάσεις των Σωματείων.

Με τίνος  τις πλάτες,  εργολάβοι και εφοπλιστής γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συστάσεις των ελεκτικών και λιμενικών αρχών βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων;;;;

 

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis