• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια – υποχρεωτική Υγεία – πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν .

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/02

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΑΘΗΝΑ : 10.30 π.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ : 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους. Είναι η ραχοκοκαλιά των δικαιωμάτων μας.

Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση που μεθοδεύει η Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν βάζει στο στόχαστρό μόνο τους συνταξιούχους αλλά κάθε εργαζόμενο και την οικογένειά του. Ιδιαίτερα στοχεύει στους νέους, τη σημερινή και αυριανή βάρδια της Εργατικής Τάξης. Η μεγαλοεργοδοσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις τους, θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι των 400 και 500 ευρώ, της 4ωρης και 6ωρης απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα τους, μέχρι τον τάφο.

Είναι ψέματα και πρόκληση προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων μέχρι το 2050, ότι «κάποιοι θα δουν αυξήσεις», ότι «είναι το πρώτο νομοσχέδιο που δε φέρνει περικοπές». Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης δεν είναι άλλο από το νόμο του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου, ο νόμος «λαιμητόμος» της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα «θωρακισμένος» , έτσι ώστε να προωθεί σε μεγαλύτερο βάθος και έκταση το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε από κανένα εργοδότη και από κανένα κράτος. Δουλεμένα δικά μας είναι με ιδρώτα και αίμα. Η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη, δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση και ευθύνη του καθενός μας, είναι συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα, κατακτημένα με σκληρούς-μακρόχρονους αγώνες. Είναι κομμάτι του πλούτου που παράγουμε οι εργάτες και το κεφάλαιο θέλει να αρπάξει, ρίχνοντάς μας στη συνέχεια βορά στα νύχια των εμπόρων της υγείας και της ασφάλισης. Παθογένειες του παρελθόντος λένε πως είναι τα δικαιώματά μας που πρέπει να ξεχάσουμε. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη για όλους» που ζητάνε από εμάς τους εργάτες, να στηρίξουμε. Τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα, χαμοζωή για τους πολλούς, κέρδη και άλλα κέρδη για τους λίγους.

Πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα θέλουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.

Η εικόνα από εργοστάσια του κλάδου είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους:

Μεγάλες-στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η Χαλυβουργική κλείνουν πετάγοντας στο δρόμο 100άδες εργαζόμενους. Η ΛΑΡΚΟ οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο μετά την τροπολογία της Κυβέρνησης που επιβάλει καθεστώς ειδικής διαχείρισης στην εταιρία, μειώσεις στους μισθούς των εργαζόμενων κατά 25% και τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι 1300 εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις έχοντας στο πλευρό τους το λαό της περιοχής και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους .

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραμένουν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με αβέβαιο και εδώ το μέλλον των 650 εργαζόμενων.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η Κυβέρνηση κουνά απειλητικά το δάκτυλο στους 600 εργαζόμενους να δεχτούν αδιαμαρτύρητα το σχέδιο εξυγίανσης και μεταπώλησης των ναυπηγείων στην αμερικάνικων συμφερόντων ΟΝΕΧ, με βάση το μοντέλο της Σύρου. Δηλαδή με εργαζόμενους εργολαβικούς, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς ΣΣΕ, άδειες, δώρα, επιδόματα, με 2-3 το πολύ 4 ένσημα το μήνα.

Στα ΕΑΣ (Αμυντικά Συστήματα) η Διοίκηση αποφάσισε να πουλήσει ως οικόπεδο τις εγκαταστάσεις του Υμηττού , ουσιαστικά πρόκειται για κλείσιμο της Εταιρείας .

Στη Ν/Ζ Περάματος οι συνάδελφοί μας παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, αφού με υπουργική απόφαση περιορίζονται οριακά οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΚΟΥΜΕ :

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους , δημόσια – υποχρεωτική . Υγεία – πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν .

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων .

Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη . Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες , 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ .

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού . Καμμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ .

Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis