• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307

e-mail: metallo.attikis@gmail.commetalo.ellada@gmail.com 

 16-4-2021

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        

 

<< Η Διοίκηση των Ε.Α.Σ <<αδειάζει>> αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο του Υμηττού , στέλνοντας με το ζόρι, με τον τσαμπουκά του η πας η απολύεσαι ,  μαζικά  εργαζόμενους σε άλλες εγκαταστάσεις, χιλιόμετρα μακριά , αλλά και φεύγοντας κατά δεκάδες εργαζόμενοι, κυνηγημένοι ,με κινητικότητα για να γλυτώσουν τις απολύσεις ,τις μετακινήσεις   κ.α.>>

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ Υμηττού Μάνδρας Λαυρίου

Το  Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ν.Β Ελλάδος είναι στο πλευρό  σας, κατανοεί την τεράστια απογοήτευση από τις εξελίξεις, μετά από 30 και 40 χρόνια , μια ζωή ολόκληρη , να βλέπεις  , και μάλιστα από πρώην συνδικαλιστές , σημερινά ανώτερα διευθυντικά στελέχη , να σε πετάνε έξω από το σχεδόν δεύτερο  σπίτι σου, προκειμένου να μπει το λουκέτο , να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τον χώρο της πρώην ΠΥΡ-ΚΑΛ.     

Εξαφανίσανε  2.500 θέσεις εργασίας , διαλύουν χρόνια τώρα  μια κρατική εταιρεία , που είναι αναγκαία για την αμυντική ικανότητα της χώρας , λόγο των συμφερόντων των  μονοπωλίων  του κλάδου και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.  

Το σχέδιο εξαφάνισης και αυτών των ελάχιστων εργαζόμενων, ξεκινάει άμεσα ,  χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζόμενων , αιφνιδιαστικά.

 Με ένα mail  του Γενικού Διευθυντή Αμυντικού Υλικού,   Παραθέτουμε μέρος του  mail.

Αξιότιμε κ. Διευθυντή. ( ΣΕΥ )

Με εφόδιο την υψηλή τεχνική κατάρτιση, τη αδιαμφισβήτητη εμπειρία και την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που έχουν επιδείξει ως σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΣΕ. Υμηττού  καλούνται να συνδράμουν στην απρόσκοπτη εκτέλεση της σύμβασης ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΜP1     

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ ενημερώστε τους εργαζόμενους που περιλαμβάνονται στην συνημμένη λίστα , ότι από Δευτέρα 19 ΑΠΡ 2021 και μέχρι νεοτέρας , θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο συγκρότημα εργοστασίων των Ε.Α.Σ στην Μάνδρα Αττικής (ΣΕΜ)

Μας εμπαίζουν και από πάνω, μιας και η υψηλή τεχνική κατάρτιση και η εμπειρία σε παραγωγή σφαιρών και πυρομαχικών καμιά σχέση δεν έχει με εργασίες συνεργείου αυτοκινήτων,Τεθωρακισμένων οχημάτων μάλιστα.

Συνάδελφοι  

Τα στελέχη της ΓΣΕΕ  της ΠΟΕΜ  που είναι  εργαζόμενοι των Ε.Α.Σ που είναι;;; Τα σωματεία , η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ η Ε.Α.Σ  που κρύβονται ;;  

 Από την δική μας πάλη, των εργαζόμενων, θα εξαρτηθεί αν θα υπάρχει αύριο . Μπορεί να εκφραστεί μεγάλη αλληλεγγύη σε ένα δίκαιο αγώνα φτάνει να το αποφασίσουμε ως εργαζόμενοι . Αντισταθείτε στην τρομοκρατία , στο λουκέτο,  θα ήμαστε στο πλευρό σας .

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864

Site: https://pamehellas.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Twitter: https://twitter.com/PAMEhellas

Αθήνα 15.04.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΜΕ

Την Κυριακή 25 Απριλίου, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία Μητροπόλεως)

από τις 9.00 πμ. έως τις 2.00μμ

Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοιού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα, κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία του ΠΑΜΕ την Κυριακή 25 Απρίλη 2021.

Καλούμε τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την αυξημένη συμμετοχή στην νέα αιμοδοσία.

Καλούμε νέους και παλιούς αιμοδότες να σημειώσουν την ημερομηνία 25 Απριλίου και να πάρουν τις απαιτούμενες προφυλάξεις για να μπορέσουν να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών ώστε να μπορεί το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στην ζήτηση που προκύπτει από εργατικά ατυχήματα ή άλλες ασθένειες.

Ο αιμοδότης ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

 • Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
 • Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
 • Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας.
 • Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες
 • Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.
 • Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.
 • Η είσοδος των αιμοδοτών στα κτίριο και την αίθουσα αιμοδοσίας, θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
 • Να μην έχει ταξιδέψει τους τελευταίους 2 μήνες πουθενά στο εξωτερικό
 • Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.
 • Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.
 • Όποιος έχει περάσει κορονοϊό και θεραπεύτηκε μπορεί να δώσει αίμα.


Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Ο μισθός της εργασίας στον καπιταλισμό

Στο κλάδο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς όλοι νιώθουμε την εντατικοποίηση, την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας ακόμα και τώρα εν καιρώ πανδημίας. Η εντατικοποίηση αυτή φέρνει κέρδη στους εργοδότες και συχνά εργατικά ατυχήματα σε εμάς ή σε συναδέλφους μας. Αυτά τα ζούμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, εμείς που με την εργασία μας παράγουμε τον πλούτο.

Από την άλλη πλευρά όμως βρίσκονται οι βιομήχανοι, μεγάλοι και μεγαλύτεροι κεφαλαιοκράτες που μέσα από την δουλειά μας βγάζουν απίστευτα κέρδη. Είναι αυτοί που μας ονομάζουν κόστος. Και μέσα στη προηγούμενη κρίση, όπως και σε αυτή, αρκετοί από αυτούς γίναν πλουσιότεροι, ενώ ένα τεράστιο κομμάτι εργαζομένων πέρασε στην ανεργία, έμεινε χωρίς εισόδημα.

Αυτά που προαναφέρθηκαν περιγράφουν την εκμετάλλευση που βιώνουμε εμείς, η οποία είναι απαραίτητη για να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης αλλά κυρίως σε περιόδους ανάπτυξης.

Με βάση τα παραπάνω Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε απόσπασμα από το έργο του Μαρξ "το κεφάλαιο", για τον μισθό, πως αυτός προκύπτει.

Στον 1ο τόμο και στο2ο του «Κεφαλαίου», ο Μαρξ εξετάζει τη καπιταλιστική διαδικασία παραγωγής αυτό καθεαυτό, ως άμεση διαδικασία παραγωγής.1

Η ουσία του μισθού εργασίας στον καπιταλισμό

Στην επιφάνεια της καπιταλιστικής κοινωνίας, οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων, και πριν απ' όλα του εργάτη και του καπιταλιστή, προβάλλουν με διάφορες μορφές που συγκαλύπτουν και κρύβουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από την αστική τάξη. Μια από αυτές τις μορφές είναι και ο μισθός εργασίας.

Γύρω από το πρόβλημα αυτό, όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, η φιλοεργοδοτική προπαγάνδα, η σοσιαλδημοκρατία, οι ρεφορμιστές και άλλοι υμνητές του καπιταλιστικού συστήματος ξεσήκωσαν ολόκληρο σάλο και κατηγορούν την εργατική τάξη ότι με τους ταξικούς διεκδικητικούς της αγώνες απαιτεί μεγάλες αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων και ότι με τον τρόπο αυτό προκαλεί δήθεν την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ποια είναι η πραγματικότητα

Η θεωρία του μισθού εργασίας στις συνθήκες του καπιταλισμού είναι οργανικό συστατικό στοιχείο της δημιουργημένης από τον Κ. Μαρξ διδασκαλίας για την υπεραξία, που έχει θεμελιωθεί επιστημονικά στο «Κεφάλαιο» και όπου αποκαλύπτεται όχι μόνο το μυστικό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αλλά και η μετατροπή της αξίας και της τιμής, αντίστοιχα της εργατικής δύναμης σε μισθό εργασίας.

Στις συνθήκες του καπιταλισμού η εργατική δύναμη (ΕΔ) του εργάτη είναι εμπόρευμα και όπως κάθε εμπόρευμα έχει αξία και αξία χρήσης. Η αξία της ΕΔ εκφρασμένη σε χρήμα, είναι η τιμή της ΕΔ.

Στην επιφάνεια της καπιταλιστικής κοινωνίας ο μισθός εργασίας του εργάτη εμφανίζεται σαν τιμή της εργασίας, σαν ένα ορισμένο ποσό χρήματος, που πληρώνεται για μια ορισμένη ποσότητα εργασίας.

Πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην τιμή της ΕΔ και στην τιμή των άλλων εμπορευμάτων, π.χ. όταν ένας εμπορευματοπαραγωγός πουλάει το εμπόρευμά του (λόγου χάρη το ύφασμα), το χρηματικό ποσό που παίρνει σε αντάλλαγμα, δεν είναι παρά η τιμή του πουλημένου εμπορεύματος. Όταν, όμως, ο εργάτης παίρνει ένα ορισμένο χρηματικό ποσό σαν μισθό εργασίας, το χρηματικό αυτό ποσό δεν παρουσιάζεται σαν τιμή της ΕΔ, αλλά σαν τιμή της εργασίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό και «τα πράγματα συχνά παρουσιάζονται ανάποδα»;

Αυτό γίνεται για τους εξής λόγους:

Πρώτον. Ο καπιταλιστής πληρώνει στον εργάτη το μισθό εργασίας του, όταν πια ο εργάτης έχει ξοδέψει την εργασία του.

Δεύτερον: Ο μισθός εργασίας καθορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια του δουλεμένου χρόνου εργασίας (ώρες, μέρες, βδομάδες) είτε ανάλογα με την ποσότητα του παραχθέντος προϊόντος.

Όμως, όπως απέδειξε ο Κ. Μαρξ η εργασία δεν είναι εμπόρευμα, γι' αυτό και ο μισθός εργασίας δεν είναι η αξία ή η τιμή της εργασίας. Η ανθρώπινη εργασία δημιουργεί αξία, η ίδια όμως δεν είναι αξία. Άρα, η εργασία δεν είναι εμπόρευμα.

Η εργασία του ανθρώπου γίνεται αξία σε πηγμένη κατάσταση, όταν αυτή ενσωματωθεί στο προϊόν που παράχθηκε και έχει αποκτήσει αντικειμενική μορφή.

Στην πραγματικότητα, η εργασία από την ίδια της τη φύση δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα:

Πρώτο: Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας. Για να μπορεί να πουληθεί στην αγορά σαν εμπόρευμα η εργασία πρέπει να υπάρχει μέχρι τη στιγμή της πώλησής της, να έχει αυτοτέλεια.

Ταυτόχρονα, αν ο εργάτης μπορούσε να προσδώσει στην εργασία του αυτοτελή ύπαρξη, τότε θα πουλούσε το δημιουργημένο από την εργασία του εμπόρευμα και όχι την εργασία.

Στην περίπτωση αυτή, όμως, ο εργάτης δε θα ήταν πια μισθωτός, αλλά ένας ατομικός εμπορευματοπαραγωγός.

Δεύτερο: Αν η εργασία ήταν εμπόρευμα τότε αυτή, όπως και κάθε άλλο εμπόρευμα, θα πρέπει να έχει αξία. Τότε στην περίπτωση αυτή πώς θα μετριόταν η αξία της εργασίας, όταν η εργασία είναι η πηγή και το μέτρο της αξίας; Θα καταλήγαμε σε ένα φαύλο κύκλο: Η εργασία να μετριέται με την εργασία.

Τρίτο: Στην περίπτωση αυτή, αν ο καπιταλιστής δεν αγοράζει την ΕΔ, αλλά την εργασία και την πληρώνει στο ακέραιο, τότε δε θα πάρει υπεραξία.

Με άλλα λόγια, δε θα μπορεί να υπάρξει και ο καπιταλισμός. Συνεπώς, στην αγορά εργασίας ο καπιταλιστής δεν αγοράζει εργασία. Η αγορά και η κατανάλωση ενός εμπορεύματος είναι διαφορετικά πράγματα. Η κατανάλωση της εργασίας δεν ανήκει στον εργάτη, αλλά στον καπιταλιστή από τη στιγμή που αγοράστηκε η ΕΔ. Γι' αυτό δεν μπορεί να την πουλήσει ο εργάτης.

Τι πουλάνε οι εργάτες

Οι εργάτες εκείνο που μπορούν να πουλήσουν στους καπιταλιστές είναι μόνο η εργατική τους δύναμη. Συνεπώς, στην αγορά εργασίας ο καπιταλιστής δεν αγοράζει εργασία, αλλά ένα ειδικό εμπόρευμα που λέγεται εργατική δύναμη και είναι το σύνολο των φυσικών και πνευματικών ικανοτήτων που υπάρχουν στο σώμα, στη ζωντανή προσωπικότητα του ανθρώπου.

Η χρήση της εργατικής δύναμης, δηλαδή το ξόδεμα της μυϊκής νευρικής και της εγκεφαλικής ενέργειας του εργάτη, είναι το προτσές εργασίας.

Στο «Κεφάλαιο», ο Μαρξ τεκμηρίωσε επιστημονικά τη θέση του ότι η αξία της εργατικής δύναμης στις συνθήκες του καπιταλισμού είναι πάντα μικρότερη από τη νέα αξία που δημιουργεί ο εργάτης με την εργασία του.

Ο κάτοχος της εργατικής δύναμης και ο κάτοχος του χρήματος συναντιούνται στην αγορά εργασίας τουλάχιστον τυπικά, σαν ισότιμοι κάτοχοι εμπορευμάτων, που διακρίνονται ο ένας από τον άλλο, μόνο κατά το ότι ο ένας είναι αγοραστής και ο άλλος πωλητής. Ο καπιταλιστής γνωρίζει από τα πριν την ιδιότητα της εργατικής δύναμης να παράγει αξία και μάλιστα αξία μεγαλύτερη από αυτή που έχει η ίδια. Γι' αυτό και η συμφωνία που κάνει με τον εργάτη στην αγορά εργασίας, είναι ότι για το μεροκάματο που θα πάρει, υποχρεώνεται να εργαστεί σε όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας (π.χ. το 8ωρο). Η εργατική δύναμη, όμως, σαν αξία χρήσης έχει την ικανότητα και παράγει το ισοδύναμο της αξίας της (το μεροκάματο), στα πλαίσια μόνο ενός μέρους της εργάσιμης μέρας (π.χ. για 4 ώρες, που είναι ο αναγκαίος χρόνος εργασίας) και στον υπόλοιπο χρόνο (4 ώρες είναι ο πρόσθετος χρόνος εργασίας) συνεχίζει να εργάζεται και να παράγει υπεραξία, την οποία και ιδιοποιείται εντελώς δωρεάν ο καπιταλιστής.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο εργάτης παράγει μια αξία που ισούται με τις ώρες της εργάσιμης ημέρας του, και η αξία (το μεροκάματο) της εργατικής του δύναμης δεν είναι μεγαλύτερη από τις 4 ώρες του αναγκαίου χρόνου εργασίας. Είναι φανερό ότι η αξία της εργατικής δύναμης και η αξία που δημιουργεί η ίδια (νεοδημιουργημένη αξία), είναι δύο τελείως διαφορετικά μεγέθη.

Η σχέση ανάμεσα στον αναγκαίο και πρόσθετο χρόνο εργασίας στη χώρα μας είναι περίπου 3:5. Αυτό απλά σημαίνει ότι το μέσο ποσοστό υπεραξίας την περίοδο 1958-1981 ήταν 152,4%, δηλαδή κάθε χρόνο για 24 χρόνια, κάθε οκτάωρο για τα 300 οκτάωρα το χρόνο και κάθε εργάτης από τους 270.000 εργάτες περίπου της βιομηχανίας (μεταποίησης) δούλευε 3,2 ώρες για τον εαυτό του (αναγκαίος χρόνος) και 4,8 ώρες χωρίς πληρωμή (πρόσθετος χρόνος) για τον εργοδότη του.2

Και επειδή ο μισθός εργασίας παρουσιάζεται με τη μορφή της πληρωμής της εργασίας, δημιουργείται η απατηλή εντύπωση πως τάχα όλη η εργάσιμη μέρα πληρώνεται στο ακέραιο. Να γιατί ο Κ. Μαρξ ονομάζει το μισθό εργασίας στον καπιταλισμό παραλλαγμένη μορφή της αξίας και της τιμής της εργατικής δύναμης. «Ο μισθός εργασίας δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι, δηλαδή η αξία, με άλλα λόγια η τιμή της εργασίας, μα μονάχα μια μασκαρεμένη μορφή για την αξία ή την τιμή της εργατικής δύναμης».3

Όπως βλέπουμε ο μισθός εργασίας κρύβει κάθε ίχνος διαίρεσης της εργάσιμης ημέρας σε αναγκαίο και πρόσθετο χρόνο εργασίας και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από την αστική τάξη.

1), 2), 3)- Κ. Μαρξ: «Το Κεφάλαιο», τόμ. 3, σελ. 39.


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

15/04/2021

Α.Π. 63/2021

ΠΡΟΣ : ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄& Β΄ ΤΟΜΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κύριοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες σωρείας καταγγελιών για επαναλαμβανόμενα κρούσματα κορονοϊού covid-19, σε χώρους εργασίας της περιοχής του Θριασίου πεδίου .

Στα πλαίσια της εργατικής νομοθεσίας (1264/82) η οποία είναι συγκεκριμένη

και σε ισχύ, απορρέει το δικαίωμα και η υποχρέωση των συνδικάτων να παρεμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους, όπου απαιτείται προκειμένου να διασφαλίζονται εργασιακά δικαιώματα, όπως είναι και αυτά της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους.

Ζητάμε από την Υπηρεσία σας να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους στις παρακάτω Επιχειρήσεις, όπου τα κρούσματα είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα, προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ :

 1. ΜΑΒΗΛΕΚ ΑΒΕΕ . Στη συγκεκριμένη Επιχείρηση έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 κρούσματα και σε χθεσινό έγγραφο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής προκειμένου να έχουμε πλήρη ενημέρωση της κατάστασης, η απάντηση της Εταιρείας ήταν ποιο είναι το Συνδικάτο και γιατί θα πρέπει η Επιχείρηση να του δίνει αναφορά .

 2. ΤΕΧΝΟΚΑΝ Α.Ε. Και σε αυτή την Επιχείρηση έχουν σημειωθεί επανειλημμένα κρούσματα στη γραμμή παραγωγής .

 3. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ Δ ΑΒΕΤΕ , όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και απόλυση του εργαζομένου στην Επιχείρηση Αντωνίου Θεολόγου , που έχει την ιδιότητα του Α΄ Αντιπροέδρου στη Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, γιατί ζήτησε το αυτονόητο , δηλαδή να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους και να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ (μετά από καταγγελία μας έχει οριστεί τριμερής εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Ελευσίνας για την ανάκληση της απόλυσης ).

Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ την απάντηση σας για τον προσδιορισμό των ελέγχων προκειμένου να παρευρεθεί και εκπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής .

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ


Τα νέα μας

 • Ε.Α.Σ αδειάζει αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο 16 Απριλίου 2021

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis