• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Δυναμώνουμε Τη Φωνή Μας Για Μέτρα Προστασίας Της Υγείας

Όλων Των Εργαζομένων, Όλου Του Ελληνικού Λαού

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Άρθρο του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε μια νέα επίθεση στη ζωή τους στα δικαιώματα τους με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Πρέπει να πάρουν και να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, βάζοντας προτεραιότητα την προστασία της ζωής τους. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης,των επιχειρηματικών συμφερόντων, της αστικής τάξης ρίχνουν το δηλητήριο της εθνικής ομοψυχίας, της ενότητας, του όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση. Ρίχνουν το δηλητήριο της λογικής όλοι έχουμε ευθύνη, όλοι να σηκώσουμε το βάρος της κρίσης λαός και «Κολωνάκι».

Ο λαός μας έχει αποκτήσει τεράστια πείρα από την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η αστική τάξη και τα κόμματα της αξιοποιώντας ακόμα και το σοβαρό ζήτημα της υγείας διαμορφώνουν το μέλλον τους. Παίρνουν τα μέτρα τους για να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους για να συνεχίσουν να βασανίζουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το πρωί σήμερα Δευτέρα που ισχύει με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης περιορισμός μετακινήσεων και κυκλοφορίας, έχουμε γίνει δέκτες πλήθος καταγγελιών και διαμαρτυριών.

Οι καταγγελίες και διαμαρτυρίες αφορούν μία σειρά περιπτώσεις που οι αποφάσεις της Κυβέρνησης αφήνουν ακάλυπτες....

Συνάδελφοι άνεργοι που δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, δεν δικαιούνται ούτε καν αυτό το πενιχρό 800ευρω και λόγω της παρατεταμένης ανεργίας του προηγούμενου διαστήματος δεν έχουν χρήματα στο σπίτι τους για να περάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες , διαμαρτύρονται γιατί με την απαγόρευση κυκλοφορίας τους απαγορεύεται να βγουν να ψάξουν για δουλειά για ένα μεροκάματο για να καλύψουν κάποια έξοδα...


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α.Π. 38/2020

Κύριοι,

Στην επιχείρηση MGGold Μωραϊτίδης Γρηγόριος , (εργαστήριο χρυσοχοΐας – χυτήρια – καλούπια) Αθηναΐδος 3 Σύνταγμα , την Τρίτη 17/3/2020 ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι η Επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 7/4/2020.

Το κλείσιμο της επιχείρησης δεν οφείλεται σε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού GOVID-19 , αλλά στην πτώση της δουλειάς.

Όσον αφορά στις άδειες ο εργοδότης ανακοίνωσε πως όλοι θα πληρωθούν κανονικά αυτό το διάστημα αλλά «θα τα βρουν» σε σχέση με τις μέρες που θα πάρουν ως άδεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως το διάστημα που θα λείπουν οι εργαζόμενοι θα το «χρωστούν» στον εργοδότη είτε σε μέρες κανονικής άδειας (δηλαδή ένα διάστημα να χρεωθεί ως κανονική), είτε σε απλήρωτες υπερωρίες και Σάββατα.

Αυτή την τακτική την έχουν αντιμετωπίσει ξανά οι εργαζόμενοι και σε άλλες συνθήκες στο παρελθόν , να τους στέλνει δηλαδή υποχρεωτικά σπίτι τους όταν πέφτει η δουλειά και να τους αφήνει απλήρωτες τις υπερωρίες τους , που κατά βάση είναι παράνομες στις περιόδους αυξημένης κίνησης (πριν τα Χριστούγεννα).

Επίσης η Εταιρεία Passion Fashion Α& Δ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. , Ολύμπου 1-3 & Θεσσαλονίκης Μοσχάτο , με πρόσχημα τη μείωση της οικονομικής της δραστηριότητας, αναστέλλει τη λειτουργία της χωρίς να υπάρχει κρατική εντολή ή κάποιο κρούσμα κορωνοϊού GOVID-19 και ουσιαστικά εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να ξοδέψουν τις ημέρες κανονικής αδείας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν άδειες άνευ αποδοχών.

Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν αρκούν μόνο τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση , θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι με κυρώσεις , πρόστιμα και ποινές στους εργοδότες που καταπατούν τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια . Ποιος θα υποχρεώσει την εργοδοσία σε αυτές τις συνθήκες των μη ελέγχων και της πλήρους ελευθερίας που αποσπά , να δώσει καταρχήν άδεια και κατά δεύτερον να μην κάνει παζάρι πάνω στην κανονική άδεια των εργαζόμενων;

Ήδη έχουμε δεκάδες καταγγελίες για άδειες που δεν «εγκρίνονται». Την ίδια περίοδο από τους εργαζόμενους παίρνουν μέρος της άδειας τους, ενώ για τις επιχειρήσεις προβλέπεται αναστολή στις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών. Από τη μια δηλαδή απαλλάσσεται και ανακουφίζεται ο εργοδότης και από την άλλη ο εργαζόμενος πληρώνει με την άδεια του, η οποία είναι μισθός του, είναι αποδοχές, είναι ο κόπος του.

Θυμίζουμε πως η κανονική άδεια όπως και κάθε άδεια συνολικά αποτελούν μέρος της ασφαλιστικής προστασίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Eργοδοτική Aυθαιρεσία 20 Μαρτίου 2020

  Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis