• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Φωτιά στο πλοίο «Θαλασσίτης»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 Φωτιά στο πλοίο «Θαλασσίτης» που βρίσκεται για επισκευές στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Ιούνη. Για την κατάσβεσή της ρυμουλκά και πλωτό του Λιμενικού ρίχνουν θαλασσινό νερό, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχειρούν 3 οχήματα με 9 πυροσβέστες.

Μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και Κατεργασίας Ξύλου βρίσκονται στο σημείο, στο οποίο είχαν ξεκινήσει από το πρωί, εργασίες για την επισκευή του πλοίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκλωβισμένους ή τραυματίες. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, δεν υπήρχε το προβλεπόμενο, υπεύθυνο για την πυρασφάλεια, προσωπικό, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βοηθούσαν τους συναδέλφους τους των συνεργείων να βγουν ασφαλείς από το πλοίο, υποδεικνύοντας και συνδράμοντας την πυροσβεστική στην προσέγγιση στο σημείο της φωτιάς, για την κατάσβεσή της.


 • 24ωρη απεργία σήμερα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου
 • 24ωρη απεργία σήμερα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 20/6/2024

Σε 24ωρη απεργία βρίσκομαστε σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς υπογραφή συλλογική σύμβασης και μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στο χωρο του ναυπηγείου.

Για ακόμα μία φορά είναι χαρακτηριστική η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία καθώς από το πρωί δεν έχει περάσει κανένας για να εργαστεί στο χώρο δείχνοντας με τη στάση μας αυτή ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια.

Επίσης χαρακτηριστική είναι η αλληλεγγύη που έχουν δείξει οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εργολάβους μέσα στο χώρο του ναυπηγείου καθώς συμπαραστέκονται και αυτοί στην απεργία μας.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έχει ενοχλήσει την εταιρεία η οποία από το πρωί έχει φέρει δυνάμεις της  αστυνομίας, ένα περιπολικό 2 οχήματα της ΟΠΚΕ και ενα οχημα του λιμενικού προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργάζομαι τους στη Σαλαμίνα. Καταγγέλουμε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο χώρο του ναυπηγείου. Παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η εργοδοσία έπαιρνε τηλέφωνο εργαζόμενους για να σπάσει την απεργία. Την ίδια ώρα αστυνομικες δυνάμεις βρίσκονται και στα ναυπηγεία του ομιλου στο Περαμα. Οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται μεσα στο ναυπηγειο, ενώ ενα οχημα των ειδικών δυνάμεων των ματ  βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πύλη του ναυπηγείου στο Πέραμα.

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχει εφοδιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και ολες οι προηγούμενες. Ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση που επιστρατεύονται 50 αστυνομικους και 10 οχήματα απέναντι στους εργαζόμενους, για να μπουν για δουλειά 5 απεργοσπάστες κάτω από τις απειλές της εργοδοσίας.

Τα σχέδια της εργοδοσίας έπεσαν στο κενό η εργάτες ναυπηγείου δεν τρομοκρατούμαστε και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχουμε προκηρύξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Στάση εργασίας στα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου, υλοποιώντας την απόφαση πού πήραν μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση.

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε  προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , με αυξήσεις και να παρθούν επιπλέον μέτρα ασφάλειας στο χώρο του Ναυπηγείου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης  έγινε ενημέρωση στους εργαζόμενους για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Εταιρείας.

Μετά την αρνητική απάντηση από την πλευρά της Εταιρείας,  οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και νέα 24ωρη απεργία την ΤΡΙΤΗ  4/6/2024.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, αγώνα που πρέπει να δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί σαν μια γροθιά, αορίστου χρόνου και εργολαβικοί, για το κοινό τους μέλλον.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους για:

 • Την υπογραφή ΣΣΕ.
 • Τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που κόπηκε το Δεκέμβριο του 2023.

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει    για την ΠΕΜΠΤΗ 30/5/2024 από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ (Πανεπιστημίου 37).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων, αορίστου χρόνου και εργολαβικών διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τους σχεδιασμούς που υπηρετούν πολεμοκάπηλα σχέδια τα οποία πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί. Είμαστε ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης που δεν θέλει τα ΕΑΣ για την άμυνα της χώρας, αλλά για να εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis