• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους από συνδικάτα και σωματεία της Αττικής

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», αντήχησε για μία ακόμη φορά στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, με τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συναδέλφους τους από τα συνδικάτα της Αττικής, να ενώνουν τις φωνές τους και να στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα.

Η ενότητα όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία της ΛΑΡΚΟ, κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης για διάσπαση του αγώνα και δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού, ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδικάτων που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων που απηύθυναν χαιρετισμό μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες σε άλλους εργασιακούς χώρους, τόνισαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί παρακαταθήκη και φωτεινό σηματοδότη για ολόκληρη την εργατική τάξη που δέχεται απανωτά χτυπήματα προκειμένου να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και κάλεσαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να μην υποχωρήσουν μπροστά στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Χαιρετισμό στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα απηύθυναν ο Λάμπρος Χατζάρας από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η Ντίνα Γκογκάκη από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σπύρος Κωσταντάς από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Χριστίνα Καραμαλίκη από το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι από Συνδικάτα του Χρηματοπιστωτικού, του Επισιτισμού - Τουρισμού, του Φαρμάκου, των Εκπαιδευτικών, των Λογιστών, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΣΕΤΗΠ και Οικοδομών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, Παναγιώτης Πολίτης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για διάσπαση των εργαζομένων και μεταφοράς της ευθύνης για τη διάλυση της εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα τους ενάντια στην τροπολογία που διαλύει τη ΛΑΡΚΟ.

Στην πύλη του εργοστασίου βρέθηκαν και αυτοαπασχολούμενοι και μικροεργολάβοι αυτοκινητιστές και χειριστές μηχανημάτων στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα πάνω από πέντε μήνες και από την Πέμπτη βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση. 


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis