• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς ΑΝΑΛΚΟ ΕΠΕ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προς : Επιχείρηση ΑΝΑΛΚΟ ΕΠΕ

Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Άνοιξης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της Διεύθυνσης της εταιρείας ΑΝΑΛΚΟ να μην καταβάλλει το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της εταιρείας, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας τις αντεργατικές ΠΝΠ της κυβέρνησης, η εργοδοσία της ΑΝΑΛΚΟ όχι μόνο έχει βγάλει με αναστολή σύμβασης μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων, αλλά αποφάσισε να μην καταβάλλει τώρα το δώρο Πάσχα.

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας νομοθετήθηκαν -και συνεχίζουν να νομοθετούνται- μια σειρά μέτρα για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Από τη δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων, την αναβολή της καταβολής εισφορών και Φ.Π.Α., την χρηματοδότηση με ζεστό χρήμα των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη δυνατότητα μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Πάσχα, μέχρι και την δυνατότητα να λειτουργούν για 6 μήνες με το 50% του προσωπικού τους, γλιτώνοντας έτσι το 50% των μισθών.

Με τα χρέη να τρέχουν για την εργατική-λαϊκή οικογένεια, το Δώρο του Πάσχα αποτελεί μια μικρή και συνάμα απαραίτητη ανάσα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει την περίοδο αυτή.

Τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι στην ΑΝΑΛΚΟ, αλλά και συνολικά στον κλάδο του Μετάλλου, δημιούργησαν μεγάλα κέρδη που κατέληξαν και καταλήγουν ακόμα στις τσέπες των μεγαλοεργοδοτών.

Τον ιδρώτα μας όμως δεν θα τον παζαρέψουμε, ούτε θα τον διαπραγματευτούμε! Για εμάς, η κατάπτυστη ΠΝΠ που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να αφήνει απλήρωτους τους εργάτες θα μείνει στα χαρτιά. Το Συνδικάτο Μετάλλου θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους της ΑΝΑΛΚΟ αλλά και κάθε επιχείρησης του κλάδου. Κάθε εργαζόμενος λοιπόν να ενώσει και τη δική του γροθιά με το Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης τη διοίκηση του επιχειρησιακού «σωματείου» σφραγίδα της ΑΝΑΛΚΟ, δημιούργημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΠΑΣΚΕ, που όχι μόνο δεν έχει βγάλει άχνα για το αντεργατικό ξεσάλωμα της εργοδοσίας, αλλά στη σημερινή παρέμβαση του Συνδικάτου στο χώρο, επιτέθηκε φραστικά στα μέλη της διοίκησης και μάλιστα έλεγε ξεδιάντροπα ψέματα ότι το δώρο έχει καταβληθεί!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis