• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ (2)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση

            Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

Κύριοι,

Διαβάζοντας  την Κοινή Υπουργική απόφαση  16073/287/2020 την οποία εκδώσατε και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στο   ΦΕΚ 1547/Β/22-4-2020 για: Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID-19, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης , διαπιστώσαμε ότι αφήνετε μεγάλο μέρος των ανέργων του Κλάδου μας έξω από αυτά τα μέτρα στήριξης , καταβάλλοντας τα 800 ευρώ μόνο σε όσους ήταν δικαιούχοι του εποχιακού επιδόματος του Ν.1836/89 τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο 2019 .

Σε προηγούμενα έγγραφα μας τα οποία σας είχαμε αποστείλει σας επισημαίναμε ότι στην Ν/Ζώνη με την έξαρση της πανδημίας, η ήδη βεβαρημένη κατάσταση στους χώρους δουλειάς επιδεινώθηκε, η ανεργία ξεπέρασε το 90%, αφού τα πλοία δεν έρχονται στον χώρο και οι όποιες εργασίες ήταν να γίνουν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αναβάλλονται με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, υποαπασχολούμενους, άνεργους και τις οικογένειές τους.

Τα προηγούμενα  οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση απέκλειαν  τους χιλιάδες  μεταλλεργάτες  που είτε απασχολούνται έκτακτα είτε έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται  χωρίς κανένα εισόδημα.

Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση για τους μακροχρόνια άνεργους που και αυτοί αποκλείονται από κάθε μηχανισμό στήριξης της ζωής τους.

Ακόμα με την αναγκαία απαγόρευση κυκλοφορίας οι άνεργοι συνάδελφοι  δεν έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τα όποια λίγα μεροκάματα μπορεί να υπάρχουν ακόμα .

Με δεδομένο ότι το εποχιακό επίδομα του Σεπτεμβρίου 2019 το έλαβαν μόνο όσοι συνάδελφοι είχαν πραγματοποιήσει το έτος 2018 από 50 έως 230 ημερομίσθια, γίνεται αντιληπτό ότι εκατοντάδες άνεργοι των τελευταίων μηνών, οι οποίοι το 2018 είχαν είτε λιγότερα από 50 ένσημα είτε περισσότερα από 230 ένσημα, αποκλείονται από την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Ζητάμε κάτω από αυτές τις συνθήκες να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης και για τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δεν έλαβαν το εποχιακό επίδομα , αλλά από τα ένσημα του 2018/2019/2020 που έχουν πραγματοποιήσει αποδεικνύεται ότι η απασχόλησή τους είναι η Ν/ ΖΩΝΗ .

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis