• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοίνωση Συνδικάτου για το επίδομα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Συνάδελφοι

Όλο το τελευταίο διάστημα παρακολουθήσαμε με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τις καθημερινές εξελίξεις , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σε σχέση με τις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν στη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Τα μέτρα που πήρε , επιβεβαιώνουν ότι η περίοδος αυτή αξιοποιήθηκε για να χρηματοδοτηθούν με μεγάλα οικονομικά πακέτα οι επιχειρήσεις και η μεγαλοεργοδοσία και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο κύκλο χτυπήματος δικαιωμάτων και χειροτέρευσης συνολικά των όρων ζωής και δουλειάς.

Σε έγγραφά μας προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία τονίσαμε τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση αποκλείουν εκατοντάδες μεταλλεργάτες που απασχολούνται έκτακτα και έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται χωρίς κανένα εισόδημα, καθώς και τους μακροχρόνια άνεργους .

Ζητήσαμε λοιπόν να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους απασχολούμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική ΖΩΝΗ, που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας .

Κάτω από αυτή την πίεση η Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης μιας σειράς κλάδων με την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν λάβει το εποχιακό επίδομα τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και Νοέμβριο και να μην έχουν λάβει ταμείο ανεργίας για το διάστημα από 1/1 έως 30/4/2020 .

Η κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1547 /Β/ 22-4-2020 και οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνουν μέσω ΕΡΓΑΝΗΣ με τους κωδικούς taxisnet , όταν θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα . Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα από την ιστοσελίδα του Συνδικάτου www.syndikatometallou.gr , όπου υπάρχει το link της ΕΡΓΑΝΗ .

Παρόλα αυτά επειδή και πάλι αποκλείονται εκατοντάδες συνάδελφοι που δεν έλαβαν το εποχιακό επίδομα είτε γιατί είχαν λιγότερα ένσημα το 2018 είτε είχαν περισσότερα , αλλά μπορεί τους τελευταίους μήνες να είναι άνεργοι , ζητήσαμε να επεκταθεί η οικονομική ενίσχυση και για τους άνεργους της Ν/ ΖΩΝΗΣ που δεν έλαβαν το εποχιακό επίδομα , αλλά από τα ένσημα του 2018/2019/2020 που έχουν πραγματοποιήσει αποδεικνύεται ότι η απασχόλησή τους είναι η Ν / ΖΩΝΗ .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis