• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/20

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αγωνιστική παρέμβαση,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/5/2020 στα πλαίσια της προγραμματισμένης κινητοποίησης μας παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.

Εμείς από την πλευρά μας, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση να πάρει ότι μέτρο χρειάζεται για να εξασφαλιστεί άμεσα η πληρωμή του μηνιάτικου τόσο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όσο και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ήδη έχει καθυστερήσει πέντε μέρες.

Η απάντηση του Υπουργού είναι ότι την Δευτέρα 18/5 θα περάσει από την Βουλή τροπολογία και η πληρωμή όλων θα γίνει μέχρι την Παρασκευή 22/5.

Επίσης από την πλευρά μας, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση, που είναι και η μοναδική που έχει την δυνατότητα αλλά και την ευθύνη, να δώσει λύση άμεσα για το Ναυπηγείο.

Για να αποτελεί όμως η λύση αυτή, λύση και για τους εργαζόμενους, πρέπει να εξασφαλίζει την λειτουργία Ναυπηγείου, να συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και να εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Η απάντηση του Υπουργού είναι ότι υπάρχει συμφωνία με την Αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ για να πάρει τα Ναυπηγεία.

Δεσμεύτηκε ότι θα είναι όρος από πλευράς Κυβέρνησης προς την πλευρά της ΟΝΕΧ, σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταβίβασης του Ναυπηγείου, η ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μας ενημέρωσε ότι υπάρχει αύριο το απόγευμα τηλεδιάσκεψη της Ελληνικής Κυβέρνησης, με παράγοντες της Αμερικανικής, εκπροσώπου της ΟΝΕX και παράγοντες αμερικανικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού , για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια , που εξελίσσεται το δράμα των εργαζομένων στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και συνολικά του Ναυπηγικού κλάδου, που ακούμε διάφορα από τις κυβερνήσεις και στην συνέχεια διαψεύδονται από την ζωή.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Κυβέρνηση έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι… Μοναδικός θεματοφύλακας όμως της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας είναι ο δικός μας αγώνας και η δική μας καθημερινή πίεση μέχρι την οριστική δικαίωση.

Το Συνδικάτο μας με συνεχείς και επίμονες πρωτοβουλίες θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός αγωνιστικού μετώπου που θα ενώσει όλους τους εργαζόμενους σε αυτή την προσπάθεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis