• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr
 • syndikatometallou.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 η διεύθυνση του εργοστασίου μετασχηματιστών της «Σνάιντερ Ελέκτρικ» στα Οινόφυτα, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό σωματείο για την απόφαση να διακόψουν τη λειτουργία του εργοστασίου στις 31/10/2020. Το εργοστάσιο μετασχηματιστών στα Οινόφυτα αποτελεί μία από τις δραστηριότητες του Ομίλου Σνάιντερ στην Ελλάδα. Για το 2019 ο Όμιλος συνολικά είχε τζίρο 27.2 δις ευρώ και κέρδη 3.5 δις ευρώ. Η ελληνική θυγατρική, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό για το έτος 2018, είχε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12 εκατ. ευρώ. Από το 1969 μέχρι σήμερα η ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ αγόρασε από τη Σνάιντερ έργα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, χρήματα από τη φοροαφαίμαξη του ελληνικού λαού. Όπως μάλιστα διαφημίζουν στη σελίδα τους: «Εκτός από την τοπική αγορά, οι μετασχηματιστές Schneider Electric που παράγονται στο εργοστάσιο Οινοφύτων εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες».

Τώρα και με δικαιολογία τα μειωμένα ποσοστά κέρδους, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο 120 οικογένειες, τάζοντας μάλιστα «τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αποχώρησης πέραν των νόμιμων υποχρεώσεων της εταιρείας». Δηλαδή, αφού έβγαλαν τόσα εκατομμύρια με τον ιδρώτα των εργαζομένων, έχουν το θράσος να τους υπόσχονται ένα τελευταίο ξεροκόμματο ώστε να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα τους. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο είναι αδίστακτο μπροστά στα κέρδη του και την αύξηση τους. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές όταν δε βγάζουν τα κέρδη που προσδοκούν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες με εξευτελιστικά μεροκάματα, όπως κάνει η «Σνάιντερ Ελέκτρικ» τα τελευταία χρόνια με πολλά από τα εργοστάσια μετασχηματιστών στην Ευρώπη. Μεροκάματα που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επιβάλουν και στη χώρα μας, με την επίθεση να έχει γίνει ιδιαίτερη σκληρή από την καπιταλιστική κρίση του 2008 ως σήμερα με διαχρονικές ευθύνες από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό σωματείο τους, μέσα από δύο μαζικές γενικές συνελεύσεις, απορρίπτουν τους σχεδιασμούς της διεύθυνσης του εργοστασίου και απαιτούν διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και έχουν ήδη προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα να μην απολυθεί κανείς, ανεξάρτητα της διακοπής ή όχι της λειτουργίας του εργοστασίου μετασχηματιστών, με ευθύνη του Ομίλου Σνάιντερ. Τη Δευτέρα 18 Μάη θα προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας και σε συμβολικό αποκλεισμό του παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Οινοφύτων.

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τη συμπαράσταση στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Καλούμε όλα τα σωματεία του Μετάλλου να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους συναδέλφους της Σνάιντερ Ελέκτρικ. Η νίκη τους θα αποτελέσει νίκη για τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης θα παραστεί στην κινητοποίηση στις 18 Μάη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis