• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H μέρα δράσης στον κλάδο του Μετάλλου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική το αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους

Σε μια σειρά δράσεων προχώρησαν την Πέμπτη,18 Ιούνη τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και Φθιώτιδας, προβάλλοντας τα αιτήματα: Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων. Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830 ευρώ. Όλος ο κλάδος στα ΒΑΕ. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, πραγματοποίησε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, και συγκέντρωση εργαζομένων στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην αρχή της βάρδιας.


To Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας,., έκανε παρέμβαση στη «ΣΙΔΕΝΟΡ» ενάντια στις απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, εξόρμηση στην «KLEEMANN» και πολύμορφη παρέμβαση με αφορμή τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποίησε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου μπήκε ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα .

Μαζική εξόρμηση και παρέμβαση στις πύλες της «Χαλυβουργίας» οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Το Συνδικάτο, μεταξύ άλλων, ανέδειξε πως η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας» αξιοποιεί το πρόσθετο εργαλείο που της δίνει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», συνεχίζοντας το τσάκισμα των μισθών και της σταθερής εργασίας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποίησε περιοδεία στο χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος Παναγιώτης Πολίτης έκανε προτάσεις για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για διάλυση και ξεπούλημα της εταιρίας


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis