• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07/2020

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Συνάδελφοι

            Το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις λόγο της Πανδημίας του Κορονοϊού(COVID-19). Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά στους συναδέλφους, διεκδικήσαμε να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κάναμε παρεμβάσεις τόσο στο υπουργείο ναυτιλίας όσο και στο εργασίας, διεκδικήσαμε έκτακτη οικονομική στήριξη για εργαζόμενους και ανέργους που πλήττονται από αυτή την κατάσταση, συμμετείχαμε από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου στη ημέρα δράσης για την υγεία με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς όπου αναδείξαμε την ανάγκη στήριξης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την άμεση επιστράτευση των ιδιωτικών ΜΕΘ ώστε για όσο διαρκεί η πανδημία να είναι στην υπηρεσία του λάου.

          Η πανδημία έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι όταν μπαίνει στο ζύγι το κέρδος, η υγεία του λάου και η στήριξη του πάει περίπατο. Απ τη μια ο χορός εκατομμυρίων στους κεφαλαιοκράτες και τις επιχειρήσεις τους και από την άλλη αντεργατικά μέτρα για τους εργαζόμενους, κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλείας, με αποτέλεσμα το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα που έχασε την ζωή του ένας ακόμη συνάδελφος.

          Η επίθεση που δεχόμαστε απο κυβέρνηση και εργοδοσία είναι μεγάλη και συνεχείς. Με το πρόσχημα της πανδημίας πήραν σε χρόνο ρεκόρ πολλά μέτρα που διασφαλίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τσακίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Στα σχέδιά τους είναι ο περιορισμός των διαδηλώσεων και η ποινικοποίηση των αγώνων. Αυτά τα νομοσχέδια θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν θα τους περάσει.

          Διεκδικήσαμε και υπογράψαμε Σ.Σ.Ε. Η πάλη για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) είναι αγώνας όλων μας για όλους μας. Για να μην υπάρχουν διαφορές ακόμα και ανάμεσα σε συναδέλφους στην ίδια εταιρία, στον ίδιο εργοδότη. Έχουμε προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης με εργοδότες αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη μας για να υπογράψουν και οι υπόλοιποι. Πετύχαμε όλοι μαζί να υπογράψουμε την 1η σύμβαση με την Vianna Decon Ippokampos που περιέχει και το κομμάτι της βάρδιας με μείωση ωραρίου σε αυτήν αλλά και αυξήσεις σε όσους θα δουλεύουν βάρδια.

    

Ενδεικτικά αναφέρουμε το πώς έχει διαμορφωθεί η σύμβαση αυτή.

Για τους συναδέλφους που θα εργάζονται το πρωί το μεικτό ημερομίσθιο μας (125,00€/μάστορα, 100,70€/βοηθό και 75,40€/ανειδίκευτο),  και οι ώρες εργασίας θα είναι 07:00-14:00 για τις θερινές μέρες ή 07:30-14:30 για τις χειμερινές μέρες. Εξασφαλίζεται το 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο με 6 ημερομίσθια και 6 ένσημα την εβδομάδα.

Για τους συναδέλφους που θα εργάζονται το μεσημέρι το μεικτό ημερομίσθιο μας (150,00€/μάστορα, 125,70€/βοηθό και 100,40€/ανειδίκευτο),  και οι ώρες εργασίας θα είναι 13:30-19:30 για τις θερινές μέρες ή 14:00-20:00 για τις χειμερινές μέρες. Εξασφαλίζεται το 5νθήμερο – 6ωρο – 30ωρο με 6 ημερομίσθια και 6 ένσημα την εβδομάδα.

Στην σύμβαση διασφαλίζεται η ασφάλιση (βαρέα και ανθυγιεινά, με ΚΑΔ 3521-3522/ Κωδικός ειδικότητας 723050), τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, η άδεια (2 ημέρες/μήνα για τους νέους ασφαλισμένους και 2,5/μήνα για παλιούς ασφαλισμένους και για αυτούς που έχουν 3600 ένσημα ή 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη) και το επίδομα αδείας (2 ημερομίσθια/μήνα για τους νέους ασφαλισμένους και 2,5/μήνα για παλιούς ασφαλισμένους και για αυτούς που έχουν 3600 ένσημα ή 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, και φτάνουν ώς τα 13 ημερομίσθια), ημέρες αργιών (πληρωτέες είναι η 25η Δεκέμβρη, η δεύτερη μέρα του Πάσχα, η 28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου, 15η Αυγούστου, 6η Δεκέμβρη, 1η Μάη) κατ έθιμο αργίες (είναι η 1η του έτους, τα Θεοφάνια, η καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων) και ημιαργιών (είναι η παραμονή Χριστουγέννων, η παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Μεγάλη Πέμπτη, όπου η απασχόληση είναι 3,5 ώρες και η αμοιβή είναι 1,2 του ημερομισθίου), για την αμοιβή στο εκτός έδρας, για την μεταφορά και διαμονή στο εκτός έδρας, για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέχρι και την τεχνολογική κατάρτιση νέων αλλά και παλαιών συναδέλφων μας.

          Όλα τα παραπάνω είναι που απαρτίζουν μέρος απο το πλαίσιο της σύμβασης. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη αυτή η ΣΣΕ και το επόμενο διάστημα θα δώσουμε την μάχη όλοι μαζί ώστε να υπογραφεί και να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες.

          Σε όλη αυτή την δράση δεν ήμασταν μόνοι  μας οργανώσαμε τον αγώνα από κοινού με τα υπόλοιπα συνδικάτα και ιδιαίτερα το συνδικάτο μετάλλου, απεργία και εκδήλωση την 1η ΜΑΗ ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στην υγεία , ημέρα δράσης για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κοινές συγκεντρώσεις, κοινά δελτία τύπου, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά. Στα ίδια βαπόρια εργαζόμαστε, η εργοδοσία μπορεί να αλλάζει ονόματα όμως είτε είσαι μαραγκός είτε άλλη ειδικότητα κοιτάζει πως θα σε ξεζουμίζει και θα σε εκμεταλλεύεται ώστε να αυγατίζει τα κέρδη της. Γι αυτό το επόμενο διάστημα χρειάζεται να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε αυτό τον συντονισμό δράσης ώστε να ορθώσουμε έναν τείχος αδιαπέραστο στην επίθεση που δεχόμαστε και θα δεχθούμε από κυβέρνηση και εργοδοσία στο όνομα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

    Η διοίκηση καλεί ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους μας να έρθουν να γραφτούν στο σωματείο ,να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, αλλά και τους παλαιούς να έρθουν πιο κοντά ώστε όλοι μαζί από εδώ και πέρα να δώσουμε την μάχη και να μην χαθεί κανένα από τα κεκτημένα δικαιώματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής – εργατικής κατοικίας
 • Επίδομα ανεργίας για όλη την χρονική περίοδο που είναι κάποιος άνεργος
 • Σταθερή και μόνιμη εργασία και εισόδημα για όλους
 • Πάγωμα των οφειλών σε ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ
 • Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων
 • Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis