• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κανένας δεν είναι μόνος του. Έχουμε το Συνδικάτο μας για να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε μέτρο κυβέρνησης – εργοδοσίας και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας 22 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πειραιάς 20/9/2020

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σας καλούμε σε οργάνωση και δράση για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας και τις οικογένειες μας από την πανδημία και να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών που αξιοποιούν την πανδημία βάζοντας χέρι στα εργασιακά μας δικαιώματα, για να μας ξαναφορτώσουν την κρίση τους.

Η κατάσταση που επικρατεί στα εργοστάσια του κλάδου, των άλλων κλάδων και γενικότερα είναι πολύ επικίνδυνη για τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας.

Με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιρνε μέτρα για να στηρίξει του επιχειρηματίες. Το ίδιο κάνει και τώρα μιας και το κριτήριο για τα μέτρα και την εφαρμογή τους είναι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στην πλειοψηφία του κλάδου χιλιάδες εργάτες να έχουν δεχτεί πλήγμα στα εισοδήματα τους. Η κυβέρνηση έκανε δώρο στους εργοδότες τα μεροκάματα μας για να τους εξασφαλίζει κέρδη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των ΠΝΠ, που θέλει να μονιμοποιήσει η κυβέρνηση, για να μπορούν νόμιμα οι εργοδότες να βγάζουν σε διαθεσιμότητα, σε εκ περιτροπής εργασία, σε τηλεργασία τους εργαζόμενους και να απολύουν εργαζόμενους.

Τώρα η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας χειροτερεύει. Έχουμε δεκάδες κρούσματα στον κλάδο. Τα όποια μέτρα παίρνουν οι επιχειρήσεις, όσες παίρνουν, αποδεικνύονται ανεπαρκή. Κοινός παράγοντας για το αν θα παρθούν μέτρα και ποια μέτρα θα παρθούν, ή όχι είναι η κερδοφορία των εταιριών. Αν αναλογιστούμε τι διαστάσεις πήρε η πανδημία στη γειτονική Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στις μεγάλες βιομηχανίες, χτυπά καμπανάκι για να απαιτήσουμε ακόμα πιο δυναμικά τα αναγκαία μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνουν όλα τα αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να φτιαχτούν και να επαναλειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και κλινικές. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν νοσοκομεία, σχολεία, κρατικές υπηρεσίες, ΜΜΜ. Αυτό το χρόνο δεν το αξιοποίησε και έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση. Απεναντίας με την απόφαση να ανοίξει τον τουρισμό το καλοκαίρι για όφελος των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματιών του τουρισμού συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας, παρά τις φωνές των εργαζόμενων και των ταξικών δυνάμεων.

Μας λένε πως είναι κόστος όλα αυτά. τους απαντάμε πως κανένα κόστος δεν είναι μεγάλο όταν είναι για διασφαλιστεί η υγεία και η ζωή του λαού. Ας κόψουν λεφτά από τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Η κυβέρνηση μας κουνά το δάχτυλο και όλα τα αποδίδει στην ατομική ευθύνη, για να κρύψει τις ευθύνες που έχουν το κράτος και οι εργοδότες απέναντι στους εργάτες και τις οικογένειες τους. Φάνηκε η υποκρισία και η ανεπάρκεια τους και με το άνοιγμα των σχολείων δίχως να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο που να διασφαλίζει ασφαλή και ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Μας λένε μόνο για τις μάσκες και τις αποστάσεις, ξανά και ξανά. Την ίδια ώρα όπου δεν έχουν κάνει τίποτα για να μπορούμε να μετακινούμαστε με τα ΜΜΜ με ασφάλεια. Δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη, δεν έχει αυξήσει τα δρομολόγια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν απαντάμε με οργανωμένη δράση μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου.

Κανένας δεν είναι μόνος του. Έχουμε το Συνδικάτο μας για να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε μέτρο κυβέρνησης – εργοδοσίας και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

Δεν υποστείλαμε τη δράση μας ούτε για μια στιγμή, δε μας λυγίζει τίποτα γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος, αντλούμε δύναμη μέσα από τα εκατοντάδες μέλη μας μέσα στα εργοστάσια. Τώρα είναι που χρειάζεται να κάνουν όλοι το βήμα και να οργανωθούν στο Συνδικάτο για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, για να παλέψουμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κρίσης που είναι εδώ.

Να σπάσουμε τη σιωπή και να απαιτήσουμε:

Επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργάτες, χωρίς καμία επιβάρυνση τους.

Σε όσους δίνεται άδεια λόγο του κορονοϊού να είναι οικονομικά και ασφαλιστικά καλυμμένη με ευθύνη του εργοδότη. Να διασφαλιστεί η υγεία και το εισόδημα των εργατών του κλάδου και των άλλων κλάδων.

Άμεσα μέτρα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και υγιεινή εργασία όλων των εργαζομένων, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Καταγραφή και ιχνηλάτηση όλων των κρουσμάτων. Ενημέρωση όλων των υπολοίπων εργατών.

Μέτρα για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των εργατών και του λαού σε όλους τους προορισμούς.

Αύξηση των δαπανών σε Υγεία και Παιδεία. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων ασθενειών.

Καμία απόλυση – καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουμε να παρθούν τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis