• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει την Εταιρεία ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε για την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση εργαζομένου επειδή αρνήθηκε να δουλέψει πέραν του ωραρίου που όριζε η σύμβαση του, αφού ο συνάδελφος όλο το προηγούμενο διάστημα που δούλευε Σάββατα και Κυριακές δεν πληρωνόταν από την Εταιρεία. Η συγκεκριμένη απόλυση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αποχωρήσεων εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, είτε εθελούσια λόγω των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών, είτε ακούσια λόγω απολύσεων.

Ύστερα και από πληροφόρηση που έχουμε από κάποιους εργαζόμενους, ερχόμαστε να πούμε ότι η εργοδοσία της ΤΕΧΑΝ, φέρει τεράστια ευθύνη για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όσον αφορά στις ειδικότητές τους, στη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας με βάση τις Συμβάσεις τους (δηλώνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες, υπάρχει ελαστικό ωράριο απασχόλησης και όταν εργάζονται επιπλέον ώρες δεν αμείβονται με τις ανάλογες προσαυξήσεις). Επίσης δεν τους εξασφαλίζει τα είδη ατομικής προστασίας αλλά ούτε και τα κατάλληλα εργαλεία

Το προηγούμενο διάστημα, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, βρεθήκαμε όλοι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Παλέψαμε με τις οικογένειές μας για να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες. Με αναστολή, με δουλειά σε αναστολή, με άδειες κανονικές, με άδειες άνευ αποδοχών, με άδειες ειδικού σκοπού. Δώσαμε μια μάχη και συνεχίζουμε. Ο χρόνος που κερδίσαμε δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία ώστε να βελτιωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι εργασίας μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεσα η εταιρεία να επαναπροσλάβει το συνάδελφο μας

Σταθερό ωράριο για όλους (πενθήμερο οκτάωρο)

Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά

Καταβολή υπερωριών με καθεστώς προσαυξήσεων

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Κατάλληλα εργαλεία

Αύξηση μισθού

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, όπως αυτοί είναι οργανωμένοι με τις εργοδοτικές τους ενώσεις, τον ΣΕΒ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το συνδικάτο τους, προκειμένου να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας. Αυτό που τους φοβίζει συνάδελφοι είναι η ενότητα, ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis