• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόσκληση 8/10

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Προς τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών Σωματείων του Μετάλλου στον νομό Αττικής:

Ν. Σκαραμαγκά - Ν .Ελευσίνας - Ε.Α.Σ. Υμηττού – Μάνδρας –Λαυρίου – ΠΙΤΣΟΣ – BA (Πρώην ΓΙΟΥΛΑ) - ΑΝΑΛΚΟ - SIEMENS

Συνάδελφοι

Η διοίκηση του Συνδικάτου μας σας προσκαλεί καλεί σε συζήτηση και συντονισμό της δράσης των Σωματείων μας.

Η κατάσταση για τους μεταλλεργάτες και τις οικογένειες τους συνεχώς χειροτερεύει ως αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να περάσει μια σειρά νομοσχέδια ώστε να φορτώσει στους εργάτες την κρίση των επιχειρηματιών.

Την ίδια ώρα που δίνει πακτωλό χρημάτων σε εργοδότες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνει τους εργάτες και τις οικογένειες τους απροστάτευτους στην πανδημία. Συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, έλλειψη μέτρων στα εργοστάσια, κανένα ουσιαστικό μέτρο για την Υγεία και την Παιδεία.

Η πείρα δείχνει πως σε αυτές τις συνθήκες πέφτει μεγαλύτερο βάρος στις οργανώσεις των εργατών για την οργάνωση της δράσης τους για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας και να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών. Έχουμε αποδείξει με την υπεύθυνη στάση μας ότι μπορούμε και να συζητήσουμε και να δράσουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η πειθαρχημένη απειθαρχία απέναντι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες είναι η απάντηση μας.

Τα σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, στον Τουρισμό - Επισιτισμό, οι ναυτεργάτες, καλλιτέχνες, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές με τη ζωντάνια και τον δυναμισμό τους έφεραν στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα και τα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δε μπορούμε να περιμένουμε να σταματήσει η πανδημία γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα που θα βοηθήσουν. Είναι ώρα δράσης. Δε μπορούμε να αφήσουμε να συνεχίζεται η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας, απέναντι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να μην αντιδρούμε. Θέλουν να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με τις απολύσεις για να έχουν τα χέρια τους λυμένα οι εργοδότες.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες. Το παράδειγμα του χώρους της Υγείας το επιβεβαιώνει. Λένε δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Απαντάμε πως υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικοί που θα μπορούσαν να καλύψουν τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ. Υπάρχουν εκατοντάδες κέντρα Υγείας που έχουν κλείσει, κλινικές που δε λειτουργούν, μονάδες στα νοσοκομεία που είναι εγκαταλελειμμένες. Υπάρχουν άλλες ειδικότητες εργαζομένων γύρω από αυτά που ενώ έχουν τις γνώσεις είναι άνεργοι. Έτσι είναι και στον κλάδο μας. χρειάζεται όμως να δράσουμε τώρα πριν να είναι αργά.

Ποιο το μέλλον των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, στα Ε.Α.Σ, στην ΠΙΤΣΟΣ κ.α. τι γίνετε με τα δεδουλευμένα στα ναυπηγεία, με τις ΣΣΕ που δεν υπάρχουν , τα σχολικά τους παιδικούς που δεν καταβάλλονται στα Ε.Α.Σ κ.α.;; Τι θα απογίνει με το σκλαβοπάζαρο των εργολαβικών στα Ε.Α.Σ ;;

Για αυτά κι άλλα πολλά Το συνδικάτο μας καταθέτει σχέδιο κινητοποιήσεων και αγώνων που θα μας αφορά όλους.

Σας καλούμε την Πέμπτη 8 Οκτώβρη 2020 στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του Ε.Κ. Πειραιά για να συζητήσουμε πως θα συντονίσουμε και θα οργανώσουμε τη δράση μας.

Στο χώρο αυτό μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Θα υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis