• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συλλαλητήριο 13 Οκτώβρη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Όλοι στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο 13 Οκτώβρη στις 6:30 μμ.

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες εργαζόμενοι στο κλάδο του μετάλλου

Κάθε μέρα που περνάει βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες και προβλήματα που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον χρόνο που κέρδισε την άνοιξη , όταν ελαχιστοποιήθηκαν τα κρούσματα, για να βαρέσει στο ψαχνό την εργατική τάξη . Πέρασε αντεργατικά - μέτρα και μοίρασε 70 δις στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες , στις βδέλλες που ξεζουμίζουν το πλούτο που παράγουμε.

Όλα προέρχονται από τη μεγάλη «μπάνκα» της άγριας φορολογίας του 95% των εργατικών νοικοκυριών, αντί να θωρακίσει την ασφάλεια του λαού εν μέσω πανδημίας..

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη σημερινή έξαρση της πανδημίας. Η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί έκανε κουρελόχαρτο όλα τα πρωτόκολλα της υγείας, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό και τις μεταφορές. Έχει εγκληματικές ευθύνες που χιλιάδες εργαζόμενοι συνωστίζονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στην εργασία τους. Στοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για την έξαρση της νόσου, δίνοντας τροφή στα διάφορα φασιστοειδή.

Το ίδιο ανοχύρωτη είναι η ζωή μας σε υποδομές και μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ηλεία, Μάνδρα Μάτι , Καρδίτσα φανερώνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια αφήνει ανικανοποίητες τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και βάζει σε μεγάλους κινδύνους όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Το ίδιο γίνεται και στα σχολεία, σε κλειστή αίθουσα στοιβάζει 30 μαθητές ενώ σε ανοιχτό χώρο απαγορεύει τη συνάθροιση πάνω από 9 άτομα .

Ο ΣΕΒ απαιτεί εδώ και τώρα να εξολοθρευθεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργατών και η κυβέρνηση τρέχει να κάνει νόμους τις απαιτήσεις τους .

Τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες αγωνιούν για το μεροκάματο , για την υγεία , η κυβέρνηση έκανε νόμο αντεργατικές ανατροπές που έφεραν οι ΠΝΠ του Αυγούστου, όπως η επέκταση του προγράμματος «Συν-εργασία» μέχρι το τέλος του έτους και του καθεστώτος της αναστολής συμβάσεως έως το τέλος του Οκτώβρη.

Νομιμοποίησε την «Τζάμπα Εργασία», καθώς προβλέπεται η επιβολή απλήρωτων υπερωριών σε βάρος εργαζομένων που υποχρεώθηκαν σε προληπτική καραντίνα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Δίνει στους εργοδότες που έχουν εξαντλήσει τα νομίμως προβλεπόμενα ανώτατα όρια υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων τους , να τους απασχολούν υπερωριακά, χωρίς σχετική απόφαση έγκρισης του υπουργού Εργασίας. Νομιμοποιείται η ζούγκλα της ζωής «λάστιχο», της καταστρατήγησης του σταθερού εργάσιμου χρόνου. Νομιμοποιείται το 12ώρο, η δουλειά «ήλιο με ήλιο».

Μείωσε το Δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης, αφού μέρος του επιδόματος θα υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ . Όλα αυτά έρχονται επιπλέον του παγώματος του βασικού μισθού , με τον Νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου , μέχρι τον Μάρτη του 2021.

Κυβέρνηση και εργοδότες στοχεύουν να καλλιεργήσουν την απογοήτευση, την μοιρολατρία και να επιβάλλουν την εξαθλίωση των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Η εργασιακή ζούγκλα, στους χώρους δουλειάς πρέπει να βρει απέναντι της ένα μαζικό, αποφασιστικό και μαχητικό εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί σύγχρονα δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Να κάνουμε κουρελόχαρτο τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης! Όλα τα προβλήματα , οικονομική κρίση , ένταση των ανταγωνισμών , πανδημία έχουν την ίδια αφετηρία . Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους . Το Συνδικάτο μας για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά. Για μας η πρόταση διεξόδου είναι η ανάκαμψη του κινήματος.

Συνάδελφοι,

Η επίθεση θα συνεχιστεί απέναντι στη ζωή μας. Το επιβεβαιώνουν τα μέτρα καταστολής που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η μία κυβέρνηση συμπληρώνει την επόμενη , στο χτύπημα απέναντι στη ζωή μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το δικαίωμα της απεργίας. Η ΝΔ το δικαίωμα της διαδήλωσης. «Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει», από κοινού θωρακίζουν το αντεργατικό οπλοστάσιο απέναντι στους «εχθρούς» εργαζόμενους. Αλήθεια αφού καλλιεργούν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων γιατί παίρνουν μέτρα περιορισμού τους ;

Η επίθεση στους χώρους δουλειάς (Ναυπηγεία Ελευσίνας –Σκαραμαγκά , Ε.Α.Σ. , Ν/ ΖΩΝΗ , ΛΑΡΚΟ και άλλες Μεταλλουργικές Επιχειρήσεις) γίνεται πιο άγρια. Πιο χαμηλά μεροκάματα, χειρότερη ασφάλιση, μεγαλύτερη εντατικοποίηση και απλήρωτη δουλειά. Τα εργατικά «ατυχήματα» με σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους μας είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Βαρύς λογαριασμός που δεν πρέπει να πληρώσει ο λαός

Υπάρχουν έτοιμοι αντεργατικοί σχεδιασμοί για ιδιωτικοποίηση του επικουρικού που οδηγεί σε χειρότερες συντάξεις. Η τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι οι αλλαγές στο επικουρικό θα αφορούν τους νεοεισερχόμενους στην ασφάλιση και θα είναι προαιρετικές για τους παλιούς ασφαλισμένους είναι «το τυρί» για να μας πιάσουν στη «φάκα» και να θεωρήσουμε ότι δεν μας αφορά όλους. Οι νέες αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών αλλαγών που συρρίκνωσαν δικαιώματα και ανέτρεπαν καταχτήσεις χρόνων. Είναι το προγεφύρωμα για νέες αντεργατικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση συνολικά, στις συντάξεις, την υγεία και άλλες παροχές. Είναι αλλαγές που δίνουν νέο μεγαλύτερο χώρο για κέρδη στους διάφορους μεγαλοεπενδυτές και επιχειρηματίες στο χώρο της Ασφάλισης.

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες , νέοι , γυναίκες μετανάστες , άνεργοι

Σας καλούμε να πάρετε όλοι μέρος στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη που οργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση .

Η μαζική συμμετοχή μεταλλεργατών με τις οικογένειές μας στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών . Όπως λέει και το τραγούδι «άλλο τίποτα δεν μένει πολιτείες και χωριά στον αγώνα ενωμένοι κ.λ.π.»

Διεκδικούμε:

Να διεξαχθούν έλεγχοι, σε χώρους δουλειάς από το ΣΕΠΕ.

Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

Να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που αρνούνται μέτρων προστασίας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.

Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis