• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς Ο.Λ.Π.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΑΡΑΡΑΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΤΗΛ & FAX : 2104176448
Πειραιάς 8/12/2020
Α.Π. 192/2020
Προς : ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.Λ.Π. Α.Ε.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Δ.Σ. Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Κύριοι,
Με την έναρξη σειράς έργων και παρεμβάσεων στους χώρους, τα οποία καμμία σχέση δεν έχουν με τις αναγκαίες υποδομές για τη ναυπηγοεπισκευή, δημιουργείται έντονος προβληματισμός, αλλά και ανησυχία για το πως ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. δρομολογεί τις εξελίξεις στο χώρο.
Υπάρχει σοβαρό ζήτημα , αφού η καθυστέρηση της Β΄ φάσης των έργων υποδομής, μαζί με τα διάφορα άλλα έργα τα οποία δεν υπηρετούν τις ανάγκες της ναυπηγοεπισκευής, έχουν σαν αποτέλεσμα να αποκλείονται θέσεις επισκευής (συρρίκνωση του χώρου και μείωση των θέσεων εργασίας), ειδικά στις σημερινές συνθήκες που το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων βιώνουν την ανεργία και την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Από την πλευρά μας κάθε παρέμβαση που θα βελτιώσει το περιβάλλον εργασίας των εργαζομένων είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην είναι όχημα για αλλαγή χρήσης των χώρων, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους.
Επαναφέρουμε τα πάγια αιτήματά μας, ώστε να δημιουργηθούν οι παρακάτω βασικές υποδομές για τους εργαζόμενους του χώρου:Άνοιγμα και λειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού Περάματος καθώς και δημιουργία νέων σταθμών εντός του χώρου του Ν. Μώλου Δραπετσώνας με κατάλληλα εκπαιδευμένους πυροσβέστες στην κατάσβεση πυρκαγιών εντός των Πλοίων, αλλά και στην διάσωση εγκλωβισμένων.
Μόνιμες κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και στους δύο χώρους (Πέραμα και Κερατσίνι – Δραπετσώνα) , με διασώστες και γιατρούς για όλο το 24ωρο. Σύσταση Ιατρείων για τις πρώτες βοήθειες και στους δύο μεγάλους Ναυπηγοεπισκευαστικούς χώρους. Επαναλειτουργία του κέντρου Υγείας στο Πέραμα, που ενώ απαξιώθηκε στην συνέχεια έκλεισε οριστικά. Δημιουργία γραφείων του Συνδικάτου των εργαζομένων (σύμφωνα με τον νόμο 1264/82), με ανάλογο εξοπλισμό, εντός του χώρου της Ν/ ΖΩΝΗΣ Περάματος και Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Στο Πέραμα συγκεκριμένα να στεγαστούν δίπλα στο μνημείο, στον χώρο που υπάρχουν και σήμερα. Να υπάρχουν αίθουσες συσκέψεων και συνελεύσεων των εργαζομένων, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται Συνελεύσεις , ενημερώσεις , εκπαιδευτικά σεμινάρια , μαθήματα για την υγιεινή και την ασφάλεια κ.λ.π. Δημιουργία δύο γραφείων για να στεγαστούν οι μικτές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας με γραμματειακή υποστήριξη και εξοπλισμό.Δημιουργία αποδυτηρίων και τουαλετών στις εισόδους και στα πάρκινγκ, σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους.
Σε  προηγούμενες μας συναντήσεις είχαμε θέσει το αίτημα προς την εταιρεία για υπογραφή της σύμβασης για τους όρους εργασίας στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες εφόσον έχει τεθεί ξεκάθαρα η πρόθεση της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής. Είναι ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί από τώρα,  γιατί η άρνηση από την πλευρά σας να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση, εντείνει την ανησυχία στους εργαζόμενους για μελλοντική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Για όλα τα παραπάνω ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση, σε ημέρα ώρα και μορφή που εσείς θα ορίσετε.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis