• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς Υπουργό Εργασίας & Οικονομικών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307 e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. site: www.syndikatometallou.gr
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΤΗΛ : 2104176448
Πειραιάς 8/12/2020
Α.Π. 193/2020
Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Βρούτση Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας
κ. Στρατινάκη

Κύριοι,
Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν πρωτ. 172/2020 εγγράφου μας, που σας αποστείλαμε στις 16/11/2020, διεκδικώντας μια σειρά αιτήματα, επανερχόμαστε καθώς διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση επιβεβαιώνουν ότι η περίοδος αυτή αξιοποιείται για να χρηματοδοτηθούν με μεγάλα οικονομικά πακέτα οι επιχειρήσεις και η μεγαλοεργοδοσία και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο κύκλο χτυπήματος δικαιωμάτων και χειροτέρευσης συνολικά των όρων ζωής και δουλειάς.
Τα κυβερνητικά μέτρα, εκτός από ανεπαρκή για τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφήνουν εκτός μια σειρά κλάδους, όπως αυτόν της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.
Σε παλιότερα έγγραφα μας τα οποία σας είχαμε αποστείλει και την προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, σας επισημαίναμε ότι στην Ν/Ζώνη με την έξαρση της πανδημίας, η ήδη βεβαρημένη κατάσταση στους χώρους δουλειάς επιδεινώθηκε, η ανεργία ξεπέρασε το 90%, αφού τα πλοία δεν έρχονται στον χώρο και οι όποιες εργασίες ήταν να γίνουν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αναβάλλονται με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, υποαπασχολούμενους, άνεργους και τις οικογένειές τους.
Τα προηγούμενα οικονομικά μέτρα στήριξης του Απριλίου 2020, που είχαν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση απέκλειαν τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που είτε απασχολούνταν έκτακτα είτε είχαν απολυθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονταν χωρίς κανένα εισόδημα. Μετά από παρέμβασή μας καταφέραμε να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ και οι απασχολούμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Και σε αυτή την περίπτωση έμειναν έξω μακροχρόνια άνεργοι που έτσι και αλλιώς αποκλείονται από κάθε μηχανισμό στήριξης της ζωής τους.Ζητάμε κάτω από αυτές τις συνθήκες να επεκταθούν τα τωρινά μέτρα στήριξης και για τους όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας , διεκδικώντας να δοθεί επίδομα 800 ευρώ .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣΤα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis