• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307

e-mail : metallo. attikis@gmail.com

Πειραιάς 18/12/2020

Α.Π. 195/2020

Προς : Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων κ. Βρούτση

Κύριε Υπουργέ,

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, όπως και το Παράρτημά του που εδρεύει στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής, καθώς και τα κλαδικά Συνδικάτα και Σωματεία της περιοχής που αναφέρονται παρακάτω, ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας, την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 4.30 μμ., προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις μας γύρω από το φλέγον ζήτημα της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή μας, περιοχή όπου εργάζονται και ζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, το Θριάσιο Πεδίο, όπως ομολογείται από κυβερνητικούς και άλλους εκπροσώπους της πολιτείας και τα ΜΜΕ, αλλά και όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία μας, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, από εξαιρετικά ανησυχητική, τείνει να εξελιχτεί σε άκρως επικίνδυνη.

Σε μια σειρά μεγάλες βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις, είναι δεκάδες τα επιβεβαιωμένα-δηλωμένα κρούσματα και εκατοντάδες άλλα τα αδήλωτα. Ο κίνδυνος, το αμέσως επόμενο διάστημα, να πάρει η διασπορά ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενισχύεται, καθώς σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, οι εργοδότες δεν τηρούν τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες και τα μέτρα προστασίας ή όπως μας καταγγέλλεται από εργαζόμενους, αποκρύπτουν επανειλημμένα θετικά ή και ύποπτα κρούσματα, προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, το ΚΕΠΕΚ, λόγω της χρόνιας υποστελέχωσής τους, αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τους απαιτούμενους ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, όπως και των άλλων που αφορούν στην υγιεινή και στην ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις σοβαρές ελλείψεις στα ΜΜΜ όπως και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία (ΚΥ-Θριάσιο Νοσοκομείο), θεωρούμε πως είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία και η αγωνία των εργαζομένων, για το τι μέλλει γενέσθαι με την υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους.

Θεωρούμε, με βάση όλες τις παραπάνω εξελίξεις, ότι δεν χωρά καμία άλλη καθυστέρηση, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ εδώ και τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του, στις κύριες και βασικές εστίες υπερμετάδοσής του ιού, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια και στις βιομηχανίες, στις αποθήκες και λοιπές επιχειρήσεις στην περιοχή μας και γενικότερα στη χώρα.

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας – Μάνδρας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής και  Νήσων

Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

 


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis