• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητοποίηση έξω από την ΠΥΡΚΑΛ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΕΑΣ, το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Άργησαν λίγο αλλά τα κατάφεραν Ν.Δ.- ΚΙΝΑΛ,ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσουν έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας, όπως είναι αυτός της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η εγκληματική τους πολιτική θα συνεχιστεί και ας μιλούν για μετεγκατάσταση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Τα ΕΑΣ έφτασαν ως εδώ με σχεδιασμό που τον ακολούθησαν πιστά όσα κόμματα κυβέρνησαν. Απαξίωση - συρρίκνωση για να οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Γιατί άραγε ; μήπως έφταιξαν οι απεργίες ; μήπως μειώθηκε η σημασία τους ; μήπως δεν χρειάζονται για την αμυντική ικανότητα της χώρας ;

Στην ίδια θέση των ΕΑΣ Υμηττού δηλαδή του μαρασμού και της απαξίωσης, της διάλυσης, του κλεισίματος και της ιδιωτικοποίησης, βρέθηκαν ή βρίσκονται όλες οι κρατικές επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την άμυνα. Τα Ναυπηγεία, η ΕΑΒ ή η ΕΛΒΟ.

Τη στιγμή που οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, για τους σχεδιασμούς και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Συνάδελφοι οι κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι το 2010 ξόδεψαν για εξοπλισμούς 30δις !!! Εκτός της συνδρομή μας στο ΝΑΤΟ 4δις το χρόνο !

Το Συνδικάτο μας ανήμερα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας , απαιτώντας την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Η διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων θα έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για την αμυντική ικανότητα της χώρας.


Τα νέα μας

 • Ε.Α.Σ αδειάζει αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο 16 Απριλίου 2021

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis