• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 09-02-21

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η τραγική εικόνα καθημερινού συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην περιοχή της Δυτικής Αττικής επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει ως προτεραιότητα την ανάγκη ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η πύκνωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες, η εξασφάλιση νέου σύγχρονου στόλου, η πρόσληψη και εκπαίδευση του αναγκαίου προσωπικού για τα ΜΜΜ, αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την μετατροπή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού !

Στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, που είναι το επίκεντρο της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας, χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται καθημερινά να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στα λιγοστά λεωφορεία που συνδέουν το Θριάσιο με τους κοντινούς δήμους και στα βαγόνια του Προαστιακού, που σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής φτάνει και τη μια ώρα. Η μετακίνηση είναι ακόμα πιο επικίνδυνη για όσους ζουν εκτός Δυτικής Αττικής αλλά εργάζονται εκεί, αφού καλούνται να μετακινηθούν στους γεμάτους συρμούς του μετρό πριν μπουν στα υπερφορτωμένα λεωφορεία της Δυτικής Αττικής, γεγονός που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. Το γεγονός ότι η πρόσβαση περιοχών της Μαγούλας, της Μάνδρας και του Ασπρόπυργου δεν εξασφαλίζεται με απευθείας και με πολλαπλές λεωφορειακές γραμμές από δήμους εκτός της Ελευσίνας, πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο διασποράς του ιού καθώς απαιτείται η μετακίνηση εργαζομένων με δεύτερη γραμμή. Η κατάργηση των γραμμών Α16, Γ16 και Β16 είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων απέναντι στις ανάγκες των εργατών, τα αποτελέσματα της οποίας φτάνουν σήμερα να απειλούν την υγεία τους. Η κατάργηση της γραμμής express ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΙΑΤΟ έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δρομολόγια. Στους σταθμούς του Ασπροπύργου και της Μαγούλας δεν υπάρχει ανταπόκριση των δρομολογίων του Προαστιακού με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στους σταθμούς της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, που δεν περιλαμβάνονται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής.

Η κυβέρνηση μας περιπαίζει λέγοντας

«δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν μπορούν να γεννηθούν νέα λεωφορεία»

Την ίδια ώρα βρίσκει 120 εκ. ευρώ από την φοροληστεία των εργαζομένων για να επιδοτήσει την Aegean, ώστε να μην πληγεί η κερδοφορία της λόγω της πανδημίας. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και στην υγεία που όχι μόνο δεν στελεχώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 96 εκ. ευρώ. Καταψηφίζει προτάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και ανέργων αλλά επιδοτεί, με κρατικό χρήμα, τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την κάλυψη του 60% του μισθού των εργαζομένων, με το πρόγραμμα «Συν-εργασία». Θεωρεί κόστος όλα τα αναγκαία μέτρα που θα επέτρεπαν σήμερα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια δια ζώσης, ασφαλή λειτουργία, αλλά διαθέτει 30 εκ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία, με ρόλο την καταστολή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Δείχνει την πυγμή της, με πρόστιμα στους ανθρώπους του μόχθου αλλά το βουλώνει μπροστά στην εικόνα των μεγάλων χώρων δουλειάς, που είναι οι κύριες εστίες μετάδοσης του ιού.

Απορρίπτουμε την πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στην επιζήμια λογική του «θα λογαριαστούμε μετά», που στην περιοχή μας προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΕΔΑ. Να οργανωθεί στο σωματείο του για να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των σωματείων για να την προστασία της υγείας μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Να παλέψουμε μαζί για την εξασφάλιση του δικαιώματος μας σε σύγχρονες ποιοτικές και ασφαλείς μετακινήσεις. Να απαιτήσουμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς μετακινήσεις των εργαζομένων στη Δυτική Αττική, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Επαναλειτουργία της γραμμής Γ16. Λεωφορειακή σύνδεση Μάνδρας και Ελευσίνας με το κέντρο της Αθήνας, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.

Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι την Μάνδρα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια. Εξασφάλιση συγκοινωνιακής σύνδεσης του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.

Να αποκατασταθούν τα κατηργημένα δρομολόγια του προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης.

Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου.

Διενέργεια τακτικών ελέγχων για παραβιάσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, στα πούλμαν των εταιρειών.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5μμ

Συνδικάτο Εργ/λων Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας - Παράρτημα Θριασίου

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ)

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας – Μάνδρας

Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων

Πανελλήνια Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών και Εργ. στη Χημική Βιομηχανία Αττικής

Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής- Πειραιά και Νήσων

Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο (HQF) KANAKHΣ

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής

Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis