• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες  Μεταλλεργάτες 

Είναι ώρα αγώνα!  Ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, με οργάνωση στο συνδικάτο, με συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, φέρνει νέο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, κάνει νόμο τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προχωράει σε νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στο φακέλωμα πρωτοπόρων συνδικαλιστών, στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Το συνδικάτο μας έχει αποδείξει ότι δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Με οργανωμένη απειθαρχία γιορτάσαμε πέρυσι την 1η ΜΑΗ με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιήσαμε πολύμορφες δραστηριότητες, κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας από την πανδημία, αλλά και ενάντια στις απολύσεις και στα κλεισίματα εργοστασίων. Πρωτοστατούμε ενάντια στις επικίνδυνες για το λαό αλλαγές στο Θριάσιο νοσοκομείο και τη μετατροπή του σε νοσοκομείο Covid. Μπαίνουμε μπροστά για την υπογραφή νέας ΚΣΣΕ στη Ναυπηγοεπισκευή.

Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας!

Με όπλο μας την οργάνωση και την αλληλεγγύη, δίνουμε το χέρι σε όλους τους εργάτες να παλέψουμε από κοινού τον ορατό εχθρό που μας ξεζουμίζει καθημερινά. Δε θα σταματήσουμε αν δεν καταφέρουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα ζούμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Το «εθνικό σχέδιο ανάκαμψης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σχέδιο στην ΕΕ και στην χώρα μας για να διασφαλίσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες  τα κέρδη τους. Σχέδιο που θα το πληρώσουν ακριβά οι λαοί της Ευρώπης, ενώ κάθε εκταμίευση θα συνοδεύεται από νέα, δρομολογημένα, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Πρόκειται στην ουσία για ένα πανευρωπαϊκό "super μνημόνιο".

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό μετά από ένα χρόνο πανδημίας κι ενώ εξελίσσεται ήδη νέα οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση φέρνει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο για τη θωράκιση των κερδών των ομίλων, ενώ δυναμώνει την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Την ίδια ώρα διευρύνει τις συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μπλέκοντας σε νέους κίνδυνους τον ελληνικό λαό, βάζοντάς τον στο στόχαστρο άλλων δυνάμεων. Τίποτα θετικό δεν έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από αυτές τις εμπλοκές.

 

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου που γεμίζουν με αβεβαιότητα το σύνολο των συναδέλφων. Η ναυπηγική βιομηχανία συνεχίζει να γίνεται το πεδίο που εκτυλίσσονται ανταγωνισμοί γιγάντιων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τα πήγαινε-έλα των επενδυτών και η διαμάχη για τον έλεγχο των ναυπηγείων και του λιμανιού του Πειραιά από ΗΠΑ και Κίνα, πρέπει να μας προετοιμάζουν για νέα επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Μόνο η πάλη των εργατών μπορεί να διασφαλίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους μας.

Στην αμυντική βιομηχανία το λουκέτο στα ΕΑΣ Υμηττού είναι το επόμενο βήμα στην απαξίωση και τον παραγωγικό μαρασμό  που πραγματοποιείται όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τα χαμηλά μεροκάματα και οι απλήρωτες υπερωρίες, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο μας διευρύνονται, παρά τις όποιες μικροεξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν. Οι καταγγελίες για εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους εργασίας του κλάδου είναι η απόδειξη ότι μπροστά στα κέρδη, τους οι εργοδότες δεν υπολογίζουν τίποτα παίρνοντας αέρα στα πανιά τους από την παντελή έλλειψη ελέγχων.

Απέναντί μας έχουμε και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τους συνδικαλιστές που έχουν ταχθεί φανερά και κρυφά με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Είναι αυτοί που θέλουν να γιορτάσουν μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στη χώρα μας, το 1920. Αυτοί που μέσα στα εργοστάσια καλλιεργούν κλίμα αναμονής και υποταγής στους εργάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση τους με την 24ωρη απεργία στο Θριάσιο όπου οι ίδιοι που ψήφισαν στη συνεδρίαση του εργατικού κέντρου 24ωρη απεργίας, στους χώρους δουλείας τους και στα επιχειρησιακά σωματεία την μετέτρεπαν σε 3ωρη στάση εργασίας.

135 χρόνια μετά το Σικάγο ο τροχός της ιστορίας πίσω δεν πάει! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Με όπλο το συνδικάτο μας δίνουμε τη μάχη να μη χάσουμε τις κατακτήσεις μας και να διεκδικήσουμε να δουλεύουμε με ασφάλεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Η συμμέτοχή μας στην οργανωμένη δράση μαζί με το συνδικάτο μας, είναι η μόνη ελπίδα στον αγώνα! Όπου οι συνάδελφοι συμμετέχουν και δίνουν τη μάχη οργανωμένα, μόνο κερδισμένοι βγαίνουν. Παραδείγματα για αυτό είναι μάχη που δίνει το συνδικάτο μας για την υπογραφή ΣΣΕ στην ναυπηγοεπισκευή, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις μας στο Θριάσιο μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής  για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η συλλογική και οργανωμένη πάλη είναι ο μόνος τρόπος να φρενάρουμε την επίθεση της εργοδοσίας.

Δίνουμε αγωνιστικό απεργιακό ραντεβού την Πέμπτη 6 Μάη στις συγκεντρώσεις:

ΑΘΗΝΑ - ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.

 

Το συνδικάτο θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Μάη την Τετάρτη 28/4/2021:

Στο μνημείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα στις 08:00.

Στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα στις 18:00.

 

Συνάδελφε, μπες στο site του Συνδικάτου μας για να μάθεις για την καθιέρωση της 1ης Μάη ως παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

 


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis