• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλοι στο συλλαλητήριο 13/05

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Συναγερμός όλοι στο πόδι αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Όλοι στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Πέμπτη 13 Μαΐου στις 7μ.μ. στα Προπύλαια

Στον Πειραιά στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Κοραή

Μας μετατρέπουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα . Προετοιμάζουν για όσους τυχερούς έχουν μεροκάματο δουλειά από ήλιο σε ήλιο με εκατοντάδες απλήρωτες ώρες υπερωρίας.

Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς.

Είναι ένα ακόμη καραμπινάτο μνημόνιο το 5ο και είναι το πιο σκληρό γιατί κουβαλάει μαζί και όλα τα προηγούμενα αντεργατικά τερατουργήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνδέει οργανικά κι αυτό το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση 60 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους Βιομήχανους. Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η ισοπέδωση των εργατικών κατακτήσεων για να τους δώσει νέο πακτωλό χρημάτων, για να ανοίξει νέους δρόμους κερδοφορίας, σε Ενέργεια, Μεταφορές, Ύδρευση, Άρδευση, Χρήσεις Γης, Υγεία, Παιδεία, με νέα κίνητρα και προνόμια για τους εργοδότες και νέες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων. Στο χρέος των 340 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και θα πληρώνουν οι λαϊκές εργατικές οικογένειες για πολλές γενιές, θα προστεθούν άλλα 60 δισ.

Επιβεβαιώνεται ότι η περιβόητη «ανάπτυξη» που μας τάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. 

 • Νομοθετούν την απλήρωτη υπερωρία και διαλύουν κάθε συγκροτημένο δικαίωμα στον εργάσιμο χρόνο.
 • Προσπαθούν να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή στους χώρους εργασίας απειλώντας με απόλυση όποιον πρωτοπόρο εργάτη βγει μπροστά για να οργανώσει την πάλη, ακόμη κι αν αυτός δικαιωθεί δικαστικά.
 • Συνεχίζουν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία νομοθετώντας την επιβολή απεργοσπαστικών μηχανισμών.
 • Ιδιωτικοποιούν τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με συντάξεις και παροχές που θα εξαρτώνται όχι από τις ανάγκες, αλλά από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου.
 • Προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μας δέσουν χειροπόδαρα, να μην μπορούμε να απεργήσουμε, να συνδικαλιστούμε, να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων μας.

Διεκδικούμε:

 • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
 • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis