• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/05 ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Συγκέντρωση στο Πέραμα διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα

Συγκέντρωση στο Πέραμα πραγματοποίησε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στη Ναυπηγοεπισκευή , διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, απαντώντας αγωνιστικά και στο ν/σ έκτρωμα.

«Απαντάμε στη στάση της εργοδοσίας στον χώρο, που μετά από τρεις συναντήσεις για τη διαπραγμάτευση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επιμένει να πιστεύει, παίρνοντας αέρα από την πολιτική της κυβέρνησης, ότι θα μας βάλει στον πάγο για τα επόμενα χρόνια», τονίζει το Συνδικάτο.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι συζήτησαν για την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό της συνέχειάς τους.  Σε αυτή την κατεύθυνση ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας έκανε ενημέρωση για τις συναντήσεις που είχε η διοίκηση με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας του κλάδου. Για την ΣΣΕ και του παραπέρα αγωνιστικού σχεδιασμού αναφέρθηκαν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Γιάννης Δεληγιάννης, γγ του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, ενώ και οι τρεις ομιλητές στάθηκαν στο περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του αντεργατικού νομοσχεδίου, αλλά και της ανάγκης απεργιακής αποφασιστικής απάντησης και των εργαζομένων του κλάδου στις 3 Ιούνη.

Τέλος, το συνδικάτο μας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Κλαδικού Συνδικάτου που θα γίνει την Κυριακή 6 Ιούνη στις 9 π.μ., σε χώρο στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

Στο πλευρό του συνδικάτου βρέθηκε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ο Μάρκος Μπεκρής, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Μιλώντας, ο Ν. Ξουράφης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να αποδυναμώσει την καταδίκη του αντεργατικού οδοστρωτήρα και να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση. Ενώ ο Μ. Μπεκρής, μετέφερε την εμπειρία του αγώνα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ για την υπογραφή της ΣΣΕ.

Εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην σημερινή απεργία των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευής το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προκήρυξε για το πρωί δίωρη στάση εργασίας.


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis