• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για αλλαγές στο Σύστημα Υγείας

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Είναι αλλαγές που θα βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στους εργαζόμενους και στο λαό να έχει πρόσβαση ακόμα και σε στοιχειώδεις παροχές από το Δημόσιο σύστημα υγείας, οδηγώντας μας κατευθείαν στα χέρια των ιδιωτικών κλινικών. Είναι ένα νομοσχέδιο που από τη μία χτυπά τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών και το δικαίωμα των εργαζόμενων να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν αναβαθμισμένες παροχές υγείας και από την άλλη ενισχύει το ρόλο των ιδιωτικών κλινικών οι οποίες θα θησαυρίζουν από τον πόνο και την υγεία μας.

Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Αν ψηφιστεί θα είναι ένα ακόμα λιθαράκι της κυβέρνησης στο τσάκισμα των εργαζόμενων, τόσο των γιατρών όσο και κάθε εργαζόμενου. Θα είναι η συνέχεια στο τσάκισμα της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας που χτυπάνε όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ πέταγε έξω από το ΕΣΥ νοσοκομειακούς γιατρούς επειδή δεν είχαν κάνει εμβόλιο έναντι στον covid με αποτέλεσμα να υποστελεχώνονται επιπλέον τα νοσοκομεία. Οι παροχές μέσω των προϋπολογισμών είναι χρόνο με το χρόνο λιγότερες, ακόμα και μέσα στα χρόνια της πανδημίας. Έχουν ευθύνες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΙΝΑΛ και των δορυφόρων τους που συγκυβερνούσαν, που αντί να θωρακίζουν το σύστημα υγείας συνέβαλαν στην εξαθλίωση του. Δεν έκαναν προκηρύξεις για νέους γιατρούς, άφηναν να συνυπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, που λόγω και της υποχρηματοδότησης οδηγούσε τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές.

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε και να διεκδικήσουμε ενίσχυση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Συστήματος υγείας με επιπλέον παροχές από αυτές που έχουμε σήμερα.

Όπως πριν μερικά χρόνια, στην αρχή της πανδημίας, που από κοινού οι εργαζόμενοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί βάλαμε εμπόδια στο κλείσιμο μονάδων στα νοσοκομεία, που στόχο είχαν να μετατρέψουν το σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου, μόνο για covid. Όπως με τις κινητοποιήσεις μας για την επιπλέον στελέχωση των κέντρων υγείας έχουμε εμποδίσει το κλείσιμο τους. Έτσι και τώρα μπορούμε να τους εμποδίσουμε να αποσύρουν το νομοσχέδιο αυτό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis