• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νέα συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στον ΟΛΠ στις 8 Δεκέμβρη

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ COSCO ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε για ακόμη μια φορά θεατές της πολίτικης της διοίκησης του ΟΛΠ/COSCO αφού άλλο ένα πλοίο που θα επισκευαζόταν εδώ και θα δούλευαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, διώχθηκε από τον Πειραιά και αυτή την στιγμή επισκευάζεται στα τουρκικά ναυπηγεία.

Το μονοπώλιο της COSCO επιμένει να μετατρέψει το μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, από χώρο Ναυπηγοεπισκευής, σε CAR TERMINAL και με πρόσχημα την εξέλιξη των έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών , παίζει παιχνίδια στις πλάτες των οικογενειών μας.

Μετά από κινητοποιήσεις των σωματείων μας το προηγούμενο διάστημα εξαναγκάστηκαν να κάνουν πίσω σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε ότι θα πάνε μεροκάματο στα σπίτια εκατοντάδες συνάδελφοι. Επρόκειτο για πλοία όπου περίμεναν στην ράδα για μέρες, υπήρχαν θέσεις κενές για να δουλευτούν, αλλά δεν τους έδιναν.

Αυτή την στιγμή όμως, σημαντικές θέσεις Ναυπηγοεπισκευής παραμένουν κενές ή καλύπτονται με παροπλισμένα πλοία ενώ καθημερινά διώχνονται πλοία που ζητάνε να επισκευαστούν εδώ, με την διοίκηση του ΟΛΠ να αρνείται να τους δώσει θέση, με σκοπό να υπονομευτεί η Ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, να συρρικνωθεί η παραγωγική δραστηριότητα, καταδικάζοντας εμάς και τις οικογένειές μας στην ανέχεια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχουν παραδώσει εδώ και δεκαετίες το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στα χέρια των πολυεθνικών, των εφοπλιστών και όσων βγάζουν δισεκατομμύρια από αυτό ,αδιαφορώντας για το παρόν και το μέλλον χιλιάδων οικογενειών της περιοχής.

Γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι τα πλοία δεν τα διώχνουν ούτε οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και τα δήθεν μεγάλα μεροκάματα, ούτε οι απεργίες όπως έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις, εφοπλιστές, εργολάβοι κ.α. αλλά οι πολιτικές που όλοι αυτοί υπηρετούν και θέλουν ένα λιμάνι να δουλεύει για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους και όχι για να καλυτερεύει η ζωή των εργαζομένων της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευή ξέρουμε πώς να απαντάμε σε όσους παίζουν με τις ζωές μας , μας οδηγούν στην ανεργία στην ανασφάλεια και στην εξαθλίωση. Ξέρουμε πώς να διεκδικούμε ώστε να δουλεύουμε με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι για ένα κομμάτι ψωμί , να διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των υποδομών με τρόπο που να μην μας οδηγεί στην ανεργία.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ένα λιμάνι με όλες του τις δραστηριότητες , που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού της περιοχής και όλης της χώρας και όχι ένα λιμάνι που δίνει δισεκατομμύρια κέρδη σε λίγους και ανεργία, φτώχια και ανασφάλεια σε όλους τους υπόλοιπους.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN της COSCO

Στην απειλή της ανεργίας απαντάμε μαζικά - δυναμικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis