• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους στον Όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων που πήραν μέρος στη σημερινή στάση εργασίας και στην κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία. Έσπασαν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει ο Όμιλος Viohalco, απολύοντας και απειλώντας όποιον εργαζόμενο βγαίνει μπροστά για τα δικαιώματα όλων. Ένωσαν τη φωνή τους με πολλούς ακόμα εργαζόμενους από άλλους χώρους δουλειάς, που έδειξαν την αλληλεγγύη τους δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση για να ακυρωθεί η εκδικητική απόλυση. Έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν οι χώροι δουλειάς να γίνουν κάτεργα, που δεν θα επιτρέπεται ούτε κουβέντα για συλλογικές κατακτήσεις, για σύγχρονα δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της Κυβέρνησης η οποία έδωσε εντολή στην Αστυνομία και στους ασφαλίτες να βρίσκονται εντός του χώρου που διεξαγόταν η εργατική διαφορά. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί κλίμα αστυνομοκρατίας. Να τρομοκρατηθούν όσοι εργαζόμενοι έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να νιώσουν ότι στοχοποιούνται και να κάνουν πίσω από το συλλογικό αγώνα. Αυτή η κίνηση εξυπηρετεί τον σκοπό της εργοδοσίας του Ομίλου, οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι το κράτος είναι το κράτος των Ομίλων, έτοιμο να εναντιωθεί σε κάθε εργατική διεκδίκηση.

Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό!

Οι συγκεντρωμένοι με την αποφασιστική τους στάση και με μπροστάρη το Συνδικάτο τους κατάφεραν να απομακρύνουν τις δυνάμεις καταστολής από τον χώρο. Παρέμειναν στο χώρο απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους. Απαίτησαν να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας στον Όμιλο. Αυτή η αποφασιστική στάση, αχρήστευσε τα προσχήματα του Ομίλου,  ότι ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί δεν τηρούσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Ανάγκασε και την Επιθεώρηση Εργασίας να τοποθετηθεί με συστάσεις για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι το δίκιο μας κρίνεται στους δρόμους του αγώνα.

Το αποτέλεσμα του αγώνα μας θα κριθεί από το πόσο μαζικός θα γίνει. Κρίνεται από το πως θα καταφέρνει να συνεχίζει με όλες τις μορφές να ασκεί πίεση σε Κυβέρνηση, εργοδοσία και το κράτος τους.

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να σπάσουν τον φόβο. Να γίνουν μέλη στο κλαδικό συνδικάτο.  Η μαζικότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας.  Τους καλούμε να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα του αγώνα μας για να ακυρωθεί η απόλυση.  Για σύγχρονους όρους δουλειάς .  

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ  

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ -  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis