• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tα εργατικά «ατυχήματα» πληθαίνουν ανησυχητικά, όσο ανεβαίνει η απαίτηση των εργοδοτών για περισσότερη δουλειά, δηλαδή αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής μας δύναμης.

3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Υπουργείο Οικονομικών ώρα 13.00

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

Κάλιο αργά παρά ποτέ!! Παραμονές των εκλογών η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) άφαντη για χρόνια από τις αγωνίες, τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου, προχώρησε χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση και προετοιμασία των εργαζόμενων του κλάδου στην προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, συγκέντρωση στη βουλή και επιδότηση αιτημάτων μας στα πολιτικά κόμματα. Γιατί;

Για να δώσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (που τόσες φορές έχουμε καταγγείλει) σε όλους αυτούς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που από κοινού, μας έφτασαν στο χάλι αυτό που όλοι μας ζούμε καθημερινά στους τόπους δουλειάς και στα σπίτια μας, την ευκαιρία να μας υποσχεθούν άλλη μια φορά, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Κάλπικες υποσχέσεις που θα ξεχάσουν την επομένη κιόλας των εκλογών όταν θα έχουν βγει στην κυβέρνηση ή στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ενώ θα συνεχίζουν να τρώνε και να πίνουν με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους εταίρους της Κομισιόν και τους κάθε λογής επενδυτές στην υγεία των κορόιδων, των εργατών. Και πάρε πάλι να έχεις μνημόνια – φόρους – ανεργία - κουτσουρεμένα μεροκάματα – εργασιακές σχέσεις λάστιχο - εργατικά ατυχήματα κλπ. κλπ. Ξανά στο ίδιο έργο θεατές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !! Να μη τους κάνουμε τη χάρη να εκμεταλλευτούν για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα ακόμα κι αυτή τη στάση εργασίας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μετανάστη και νέο να πρωτοστατήσει στο χώρο εργασίας του για την καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή στη στάση εργασίας. Δίνοντας συνέχεια στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει όλο τον προηγούμενο χρόνο για την υπογραφή ΚΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, κατοχυρωμένα δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Αυτή την περίοδο έχουμε σοβαρές εξελίξεις σε μια σειρά σημαντικές βιομηχανίες του κλάδου σ’ όλη τη χώρα και εδώ στην Αττική. Εξελίξεις που αφορούν παραγωγικούς κλάδους, τομείς και περιοχές, που βρίσκονται στο επίκεντρο γενικότερων σχεδιασμών και αναδιατάξεων του κεφαλαίου, στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχουμε μπει. Εξελίξεις που σωστά, προκαλούν την ανησυχία και την αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων μας. Εξελίξεις που δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορους όλους εμάς τους υπόλοιπους, που απαιτούν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων μας.

Πιο συγκεκριμένα για την περιοχή του Θριάσιου:

Στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ το μέλλον των εργαζόμενων είναι αβέβαιο. Όσα σενάρια κατά καιρούς ακούγονται για το μέλλον της επιχείρησης, κανένα δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι μπροστά στα αδιέξοδα προχώρησαν την περασμένη βδομάδα για μια ακόμα φορά, σε στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο ειδικός εκκαθαριστής τεμαχίζει και ξεπουλά τμήματα του ναυπηγείου, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει δουλεύουν με μειωμένους μισθούς και πολλά χρωστούμενα.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζεται με τους εργάτες απλήρωτους, το κυνήγι του «καταλληλότερου στρατηγικού επενδυτή» στα πλαίσια της επιδιωκόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, δηλαδή της ενεργητικότερης συμμετοχής στους αμερικονατοϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή.

Στα ΕΑΣ (Αμυντικά Συστήματα) συνεχίζεται η συρρίκνωση και η απαξίωση εξαιτίας της συνεχούς υποχρηματοδότησης και της έλλειψης μόνιμου και αναγκαίου προσωπικού.

Την ίδια ώρα τα εργατικά «ατυχήματα» πληθαίνουν ανησυχητικά. Όσο ανεβαίνει η απαίτηση των εργοδοτών για περισσότερη δουλειά, δηλαδή αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής μας δύναμης. Μόνο τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 2 σοβαρά εργατικά ατυχήματα στη Ν/Ζ του Περάματος και ένα θανατηφόρο στον Ασπρόπυργο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Οι εκκλήσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ προς την μεγαλοεργοδοσία ότι «θα πρέπει να καταλάβει ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη και τις ζημιές» είναι πέρα για πέρα υποκριτικές και ψεύτικες. Καθησυχαστικές και επιζήμιες για εμάς τους εργαζόμενους. Ποτέ τίποτα δε μας χαρίστηκε. Ότι κερδίσαμε μέχρι σήμερα, το κερδίσαμε με σκληρούς-μακρόχρονους αγώνες, με ιδρώτα και αίμα.

Αξιοποιούμε την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για να προβάλλουμε τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Για τους εργαζόμενους στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Άμεση επαναλειτουργία όλου του εργοστασίου και επαναφορά των εργασιακών σχέσεων όπως ήταν το 2013 πριν τις μειώσεις μισθών. Η εταιρία να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο εργοστάσιο. Κάθε μέρα χωρίς ρεύμα βάζει την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων σε κίνδυνο.

Για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων. Καμία απόλυση. Καμία βλαπτική μεταβολή στα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ .

Για τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ Μάνδρας Εφαρμογή της υπάρχουσας και υπογραφή νέας ΣΣΕ. Κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνολικά για τους εργαζόμενους του κλάδου. Υπογραφή ΚΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Βήμα το βήμα συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δυναμώνουμε το ταξικό μας συνδικάτο, συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Στέλνουμε παντού, στους εργαζόμενους του κλάδου μήνυμα αισιοδοξίας, αντίστασης και πίστης πως με τον αγώνα μας μπορούμε και θα επιβάλλουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis