• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ Απεργία 2 Οκτώβρη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την απεργιακή συγκέντρωση,

Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στις 11πμ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Συνάδελφοι, 

Χαιρετίζουμε όλους τους μεταλλεργάτες που στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με το συνδικάτο μας και δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από όλους του κλάδους σε όλη τη χώρα, δώσαμε μια πρώτη δυναμική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε "να βάλει στο γύψο" τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας με ακόμη πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 2 Οκτώβρη.

Συνάδελφοι, η κατάσταση στα εργοστάσια του κλάδου μας στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Στη Χαλυβουργική οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον τρίτο μήνα απλήρωτοι, ενώ φαίνεται πως οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας προβλέπουν αλλαγή χρήσης ή οριστικό κλείσιμο που θα συνοδεύεται με δεκάδες απολύσεις. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζεται το κυνήγι του «κατάλληλου επενδυτή» με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι. Στην ΕΜΕΚ, τη ΒΙΑΝΑΤ και αλλού επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι προσλήψεις μέσω εργολάβων με τσακισμένα μεροκάματα και ωράρια λάστιχο. Την ίδια ώρα τα εργατικά ατυχήματα ανεβαίνουν ανησυχητικά σαν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και των μηδαμινών μέτρων για την ασφάλειά μας μέσα στους χώρους.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλα εργοστάσια του κλάδου. Η εργοδοσία σε κάθε χώρο έχει ένα στόχο, το κέρδος. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχει είναι τα τσακισμένα μεροκάματα, τα ωράρια λάστιχο και τους εργάτες απομονωμένους, φοβισμένους, μακριά από τη συλλογική διεκδίκηση και πάλη, μακριά από τα σωματεία τους.

Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τις κλαδικές συμβάσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, θέλουν να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα για να μην υπάρχει καμιά αγωνιστική κινητοποίηση απέναντι στα σχέδιά τους. 


Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν τους συμμάχους τους, πρώτα και κύρια την κυβέρνηση που πήρε «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και τώρα θέλει να σαρώσει τα πάντα.  Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση έρχεται να διαλύσει ότι είχε απομείνει όρθιο. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, αφού θα υπάρχει όρος για την όποια επέκτασή τους να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων της ανταγωνιστικότητας του κλάδου», ενώ παράλληλα καταργείται το ελάχιστο δικαίωμα της προσφυγής στον ΟΜΕΔ, ενισχύονται ξανά οι ενώσεις προσώπων, θα μπορούν να υπογράφονται τοπικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των κλαδικών.


Ταυτόχρονα εισάγονται διατάξεις για πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία με προβλέψεις για ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κουρελιάζοντας τα καταστατικά των σωματείων, βάζοντας εμπόδια στη συλλογική δράση. Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει. Θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.

Απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-υπουργείου εργασίας-εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.


Δε θα τους περάσει! 

Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, θα προστατέψουμε τη ζωή μας, θα ανοίξουμε δρόμους και θα χτίσουμε προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα!

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την απεργιακή συγκέντρωση,

Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στις 11πμ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis