• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνέδριο ΠΟΕΜ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Να γίνει αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών.

Όργιο νοθείας μπροστά στο συνέδριο της ΠΟΕΜ καταγγέλλει η ΔΑΣ

Την ανάγκη «να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών» στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) στις 2 και 3 Νοέμβρη, που σημαίνει «να ηττηθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και να ενισχυθεί η ΔΑΣ, να βγει πρώτη δύναμη», τονίζει στη Διακήρυξή της η ΔΑΣ.

Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές της ΔΑΣ προχώρησαν μάλιστα χτες σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΠΟΕΜ, καταγγέλλοντας «το όργιο νοθείας το οποίο στήνεται τις τελευταίες μέρες από τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ».

Στην τρίχρονη θητεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία της ήταν και συνεχίζει να είναι με τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στον κλάδο. Ακόμα και όταν έπαιρνε «απόφαση για κάποια κινητοποίηση, αυτό γινόταν μόνο κάτω από την πίεση των δυνάμεων της ΔΑΣ και μετά τις υπονόμευαν στην πράξη». Ακόμα, «στήριξε όλη την άθλια μεθόδευση της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ», ενώ όταν «οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν πως η ONEX (επιχείρηση αμερικανικών συμφερόντων) αγόρασε τα Ναυπηγεία Σύρου και διεκδικούσε και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να έχουν οι ΗΠΑ ορμητήριο για τα εγκληματικά τους σχέδια στην περιοχή μας, οι "φωστήρες" του εργοδοτικού συνδικαλισμού μάς είπαν: Δουλειά να 'ναι και ό,τι να 'ναι. Ας δουλέψουμε για τους δολοφόνους δηλαδή...».

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει την ανάγκη «να δυναμώσει η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε κυβέρνηση, εργοδοσία, να περιοριστεί η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. (..) Για τους λόγους αυτούς ζητάμε τη στήριξη και την κοινή δράση και απλώνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο μεταλλεργάτη σε κάθε χώρο δουλειάς για να αγωνιστεί μαζί μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Αποκαλυπτήρια για τις «μαϊμούδες»

Σε ανακοίνωση που έβγαλε η ΔΑΣ μετά από τη χτεσινή κατάληψη στα γραφεία της ΠΟΕΜ, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι παρατάξεις αυτές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχοντας μετατρέψει την ΠΟΕΜ σε παραμάγαζο του ΣΕΒ εδώ και πολλά χρόνια, επιχειρούν μέσω της εκτεταμένης νοθείας να διαιωνίσουν την κατάσταση αυτή. Εχοντας πάρει μαθήματα επιπέδου μεταπτυχιακού από τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, επιχειρούν να ανατρέψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς (...).

Γι' αυτό έχουν λυσσάξει και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί οι ταξικές δυνάμεις να έρθουν πρώτη δύναμη στην ΠΟΕΜ.

Τους στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Συνέδριο με μαϊμού αντιπροσώπους δεν μπορεί να γίνει, αλλά και ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο συνέδριο, κανείς δεν πρόκειται να επιβάλει "άκρα του τάφου σιωπή" στους χώρους εργασίας... Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ώστε κάθε μικρή φλογίτσα αγώνα που ανάβει να γίνεται πυρκαγιά στον κλάδο, και οι αγώνες οι οποίοι θα αναπτύσσονται να έχουν μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών μας, στην κατεύθυνση κάλυψης των πραγματικών αναγκών μας.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας τη νοθεία και παρουσιάζουμε μία - μία τις περιπτώσεις:

1) Σωματείο Μετάλλου Μαγνησίας με δύο αντιπροσώπους. Υπάρχουν δεκάδες ψηφίσαντες που από έναν δειγματοληπτικό έλεγχο βρέθηκαν να μην αντιστοιχούν με τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ που εμφανίζεται στο μητρώο του Σωματείου... Πιθανόν να μην πρόκειται καν για υπαρκτά πρόσωπα.

2) Σωματείο Μετάλλου Ημαθίας με δύο αντιπροσώπους. Σωματείο που έφερε εκπρόθεσμα και αντικαταστατικά τα χαρτιά του, για να μην ελεγχθεί πριν το συνέδριο. Συνάδελφοι της ΔΑΣ τον Ιούλιο πέτυχαν μία ομάδα που ηγείται αυτού του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο της Βέροιας, να φτιάχνει πλασματική κατάσταση ψηφισάντων μέσα σε ένα γραφείο, χωρίς να υπάρχουν ψηφοφόροι. Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνουν καμία διαδικασία πάλι μέσα σε ένα γραφείο ξαναέστησαν κρυφά αρχαιρεσίες - μαϊμού.

3) Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Σύρου με έναν αντιπρόσωπο. Οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τον Απρίλιο του '17 και εμφανίζονται να κάνουν αρχαιρεσίες τον Αύγουστο του '18 χωρίς η Επιχείρηση να έχει ούτε έναν εργαζόμενο.

4) Τα Σωματεία Μετάλλου Δυτικής Μακεδονίας με 6 αντιπροσώπους. Σωματείο Ορυχείων Φλώρινας με έναν αντιπρόσωπο, Σωματείο Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας Φλώρινας με έναν αντιπρόσωπο και κλαδικό Σωματείο Ροδόπης με δύο αντιπροσώπους δεν έχουν καταθέσει μητρώο εργαζομένων όπως προβλέπεται από τον νόμο 1264/82 και το καταστατικό της ΠΟΕΜ. Από ελέγχους που έχουν γίνει στο παρελθόν, έχει διαπιστωθεί ότι τα Σωματεία αυτά είτε χρησιμοποιούν συγκεκριμένους εργαζόμενους, οι οποίοι ψηφίζουν σε 10 σωματεία, είτε παρουσιάζουν τηλεφωνικούς καταλόγους ως ψηφίσαντες και για να μην μπορεί κανείς να ελέγξει όλες αυτές τις παρανομίες δεν καταθέτουν το μητρώο τους.

5) Επιχειρησιακό Σωματείο ANALKO με δύο αντιπροσώπους. Οι υποτιθέμενες αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στις 8/8/2019. Εχουμε στα χέρια μας δεκάδες υπεύθυνες δηλώσεις συναδέλφων εργαζομένων στο εργοστάσιο, οι οποίοι πιστοποιούν ότι, ενώ φαίνονται ως ψηφίσαντες, ποτέ τους δεν ψήφισαν στις υποτιθέμενες αρχαιρεσίες, αλλά ούτε και είδαν στο χώρο του εργοστάσιου την παραπάνω ημερομηνία να πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες.

6) Επιχειρησιακό Σωματείο "Γιούλα" με δύο αντιπροσώπους. Στο Σωματείο αυτό πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες τον Απρίλιο του '19. Η θητεία της προηγούμενης διοίκησης είχε λήξει από τον Οκτώβριο του '18, χωρίς όμως να παρθεί είτε παράταση από το Πρωτοδικείο είτε διορισμός Διοίκησης για να προχωρήσει νόμιμα σε αρχαιρεσίες.

7) Επιχειρησιακό Σωματείο ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ με δύο αντιπροσώπους, νέα εγγραφή. Το Σωματείο αυτό προέρχεται από άλλη Ομοσπονδία, την ΟΒΕΣ. Πραγματοποίησε αρχαιρεσίες το Νοέμβρη του '18. Πραγματοποίησε όμως Γενική Συνέλευση για να αλλάξει Ομοσπονδία 2 μήνες μετά, στο τέλος Γενάρη του '19. Επίσης δεν έχει καταθέσει μητρώο μελών με βάση το καταστατικό της ΠΟΕΜ και το νόμο 1264/82.

8) Κλαδικό Μετάλλου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Αττικής. Πρόκειται για διασπαστικό σωματείο, νέα εγγραφή, με έναν αντιπρόσωπο. Ούτε αυτό το Σωματείο έχει καταθέσει μητρώο μελών για να μπορεί να ελεγχθεί εάν τα μέλη του είναι μεταλλεργάτες ή εάν έχουν ψηφίσει σε άλλα Σωματεία. Χωρίς μητρώο μελών απαγορεύεται να εγγραφεί στην Ομοσπονδία.

9) Κλαδικό Σωματείο ΜΑΪΛΗΣ, με έδρα τη Θήβα, με έναν αντιπρόσωπο, νέα εγγραφή. Αν και κλαδικό, πουθενά δεν αναφέρεται ότι γίνονται μέλη μεταλλεργάτες ή ποιοι εργαζόμενοι ποιανού κλάδου. Το καταστατικό της ΠΟΕΜ είναι πολύ συγκεκριμένο, μέλη της γίνονται Σωματεία των οποίων οι εργαζόμενοι ξεκάθαρα εργάζονται στον κλάδο του μετάλλου...

Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες, όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας στα Συνδικάτα. Παραμένουμε όλοι σε ετοιμότητα να ανατρέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας να έχει στα χέρια της τα Συνδικάτα».


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 02 Ιουνίου 2019

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis