• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αγώνας για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων

Ο αγώνας για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης θα συνεχιστεί με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία Τύπου και καταγγελίες τονίζουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου.

Συγκεκριμένα, τα Συνδικάτα σημειώνουν πως «την Πέμπτη 31 Οκτώβρη έγινε έλεγχος από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου Περάματος - Σαλαμίνας από κοινού με το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Νοτίου Τομέα Πειραιά, στα Ναυπηγεία ΚΟΡΟΥ στη Σαλαμίνα στο Πλοίο "IONIAN STAR", όπου διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

1. Στο πλοίο γίνονταν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες, αλλά και εργασίες με χρήση φλόγας χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια εργασιών, αλλά και χωρίς να υπάρχει στο πλοίο τεχνικός ασφαλείας.

2. Γινόταν χρήση εργαλείων 220 volt χωρίς μετασχηματιστή ασφαλείας, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, επίσης υπήρχε φορητός φωτισμός 220 volt, αντί για 42 volt που ορίζει ο νόμος.

3. Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι σχεδόν σε όλο το πλοίο υπάρχει μόνωση αμιάντου, καθώς δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα έγγραφα ότι το πλοίο είναι ελεύθερο αμιάντου, δόθηκε διακοπή εργασιών και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εξέταση.

4. Επίσης από την Επιθεώρηση Εργασίας βεβαιώθηκε παράβαση προς τα Ναυπηγεία ΚΟΡΟΥ για απασχόληση επτά ανασφάλιστων εργαζομένων.

5. Από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας, με εισαγγελική εντολή ασκήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και κρατιούνται ο καπετάνιος του πλοίου και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι ειδικά στην περιοχή της Σαλαμίνας, της Κυνοσούρας και στη ράδα λόγω της υπολειτουργίας των Επιτροπών Ελέγχου και των ελάχιστων ελέγχων που γίνονται, υπάρχει καθεστώς ασυδοσίας, με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το τίμημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους, λόγω της παντελούς έλλειψης των απαιτούμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Τα Σωματεία μας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν τα τελευταία χρόνια με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία Τύπου και καταγγελίες για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της Ν/Ζώνης.

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, την οποία άλλωστε έχουμε ξαναζητήσει πρόσφατα με σχετικό έγγραφό μας (ΑΠ 122/2019 21/10/2019)».


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 02 Ιουνίου 2019

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis