• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώνουμε ότι τα σχέδια των σιδηροβιομηχάνων δεν θα περάσουν. Απαιτούμε να γίνει συνέδριο και οι πραγματικοί αντιπρόσωποι να συζητήσουν και να εκλέξουν νέα διοίκηση.

Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ εμπόδισαν την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΠΟΕΜ

Παρά τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν άφησαν πραξικοπηματικά να ολοκληρωθούν οι εργασίες του, καθώς επέμεναν να συμμετέχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι, προσπαθώντας έτσι να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο της ΠΟΕΜ, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητες να στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς των σιδηροβιομηχάνων.

Παρά τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν άφησαν πραξικοπηματικά να ολοκληρωθούν οι εργασίες του, καθώς επέμεναν να συμμετέχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι, προσπαθώντας έτσι να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο της ΠΟΕΜ, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητες να στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς των σιδηροβιομηχάνων.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο, το σώμα αποφάσισε να αποκλείσει τους νόθους αντιπροσώπους 10 Σωματείων. Την Κυριακή, δεύτερη μέρα σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, μπροστά στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ΔΑΣ σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το Συνέδριο κατέθεσε πρόταση, ζητώντας από τους συνέδρους να αποφασίσουν το εξής: Τρία από τα δέκα Σωματεία που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις, να γίνουν τελικά δεκτά στο Συνέδριο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων, αλλά με βασικό κριτήριο ότι είναι Σωματεία υπαρκτά και με δράση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εφτά που είναι Σωματεία-φαντάσματα.

Ούτε σε αυτή την πρόταση συμφώνησαν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχαν στόχο να μη γίνει Συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους.

Αυτό φάνηκε άλλωστε τόσο από το γεγονός ότι το Σάββατο φώναξαν την αστυνομία και επιχείρησαν να καλέσουν τον Εισαγγελέα, αλλά και από το τεχνητό σκηνικό έντασης που δημιούργησαν την Κυριακή, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να στήσουν μια ακόμα προβοκάτσια. Όταν είδαν ότι η προβοκάτσια δεν πιάνει και οι νόθοι δεν θα πάρουν μέρος, ανακοίνωσαν ότι το Συνέδριο δεν ολοκληρώνεται!

Η ΔΑΣ μετά την εξέλιξη αυτή κατήγγειλε τη στάση των ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και κατέθεσε ένσταση για τη μη ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, ενώ σε δελτίο τύπου σημειώνει:

«Με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΑΣΕΜ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 30ου συνεδρίου της ΠΟΕΜ. Το συνέδριο είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων με αποκλεισμό των Σωματείων φαντασμάτων και αυτών που δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα που ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Σήμερα απέρριψαν και τη συμβιβαστική πρόταση διεξόδου της ΔΑΣ, να πάρουν δηλαδή μέρος 3 σωματεία από τα 10 που που δεν είναι φαντάσματα, αλλά αποκλείστηκαν επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Στην αποφασιστική στάση των συνέδρων να αποτραπεί η συμμετοχή νόθων απάντησαν με τη διακοπή των εργασιών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να διώξουμε τους εργοδότες και τους νόθους από τα συνδικάτα».

Η ένσταση της ΔΑΣ

«Προς

Τον δικαστικό αντιπρόσωπο για το 30ο Συνέδριο της ΠΟΕΜ, κ. Γεώργιο Σίμο και τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης της ΠΟΕΜ.

Το 30ό Συνέδριο της ΠΟΕΜ ξεκίνησε τις εργασίες του, αφού συγκροτήθηκε σε σώμα με βάση την καταστατική και νόμιμη απαρτία, την 2/11/2019. Εκλέχθηκε Προεδρείο του Συνεδρίου και τριμελής ψηφολεκτική Επιτροπή για να διεξάγει τις ψηφοφορίες, καθώς και αυτή για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής. Περί ώρα 14.00 το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, αντιπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΑΣΕΜ (σ.σ. πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη Γενική Συνέλευση. Η διαδικασία της διεξαγωγής του Συνεδρίου συνεχίστηκε κανονικά και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός από την διεξαγωγή του Συνεδρίου, των αντιπροσώπων κάποιων σωματείων, που δεν είχαν τηρήσει τις καταστατικές και νόμιμες διατάξεις και προέκυπτε αδιαμφισβήτητα νόθευση του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών που είχαν λάβει χώρα για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΜ.

Αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, πραγματοποιήθηκε διάλειμμα των εργασιών του Συνεδρίου μέχρι και ώρα 16.00 το απόγευμα. Μετά τη λήξη του διαλείμματος και ενώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου προέβλεπε τη συζήτηση για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΕΜ, διαπιστώθηκε ότι είχαν δώσει εντολή η αίθουσα διεξαγωγής του Συνεδρίου να μετατραπεί σε χώρο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής, με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τη γραμματεία της ΠΟΕΜ να έχουν πάρει θέση για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής. Η Γενική Συνέλευση ταυτόχρονα παρέδωσε στον δικαστικό αντιπρόσωπο την προγενέστερη απόφασή της για τον αποκλεισμό κάποιων αντιπροσώπων από τις εργασίες του Συνεδρίου. Τότε, οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΕΜ έδωσαν εντολή στον δικαστικό αντιπρόσωπο να σταματήσει η διαδικασία για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής, όπως και τελικώς έγινε.

Παρά της επίμονες προσπάθειές μας για τη συνέχιση διεξαγωγής του Συνεδρίου, τόσο την ίδια μέρα (02.11.2019), όσο και σήμερα (03.11.2019), η διαδικασία διεξαγωγής του Συνεδρίου δεν συνεχίσθηκε, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΜ.

Κατόπιν αυτών,

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την εναντίωσή μας στη μη ολοκλήρωση των εργασιών του 30ού Συνεδρίου της ΠΟΕΜ.

Ενιστάμεθα για την κατά τα ανωτέρω παραβίαση του Καταστατικού και του Νόμου από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΜ.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας».


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 02 Ιουνίου 2019

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis