• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • syndikatometallou.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.Μ.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Πειραιάς 13/12/2019 

 

Συνάδελφοι, 

             Με την από 7/11/19 απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά, διοριστήκαμε ως προσωρινή διοίκηση της ΠΟΕΜ   οι εξής: 

Τσόκας Δημήτρης, Αθανασιάδης Χρήστος, Κοντιζάς Μάρκος, Κορέτζελος Ανδρέας, Πουλικόγιαννης Σωτήρης, Τουτουντζάκη Νίκος,Μυτιληνού Κώστας,Πολίτης Παναγιώτης. 

Από την ημέρα εκείνη  εμείς οι τέσσερις διορισθέντες Πουλικόγιαννης, Μυτιληνού, Τουτουντζάκης και Πολίτης, έχουμε  κάνει ότι περνάει από  το χέρι μας, για να γίνει συγκρότηση  σε σώμα και να λειτουργήσει η ομοσπονδία  σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το κλάδο. Επανειλημμένως καλέσαμε τους συναδέλφους που εκλέγονται αντιπρόσωποι  από τις παρατάξεις ΑΣΕΜ και ΔΑΚΕ να συναισθανθούν ότι οι ώρες για μια σειρά χώρους είναι κρίσιμες και δεν μπορούν να κρατούν όμηρο την Ομοσπονδία. 

Η Χαλυβουργική είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο με τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση, η Λάρκο οδηγείται σε καθεστώς εκκαθάρισης σε λειτουργία και τα Συνδικάτα της περιοχής μετά από κάλεσμα του κλαδικού της Φθιώτιδας είναι επί ποδός πολέμου. Ναυπηγεία, Πίτσος… οι εργαζόμενοι είναι με το μέλλον τους αβέβαιο…  Τα εργατικά δυστυχήματα στον κλάδο έχουν γίνει καθημερινότητα… Οι εργαζόμενοι σε όλους αυτούς τους χώρους κάνουν ότι μπορούν… Μοναδικός απών η ΠΟΕΜ…  

Αντί να είμαστε όλοι μαζί μπροστά σε όλους αυτούς τους χώρους, ώστε ενιαία να δώσουμε την μάχη για τους χώρους αυτούς και τα προβλήματα, οι κύριοι των ΑΣΕΜ - ΔΑΚΕ προτίμησαν να οδηγήσουν την Ομοσπονδία σε λουκέτο, αφού όλο αυτό το διάστημα, με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αρνούνταν  την συγκρότηση σε σώμα και  την  εμπόδιζαν.  Οι κίνδυνοι για το θεσμό της ομοσπονδίας  με τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα  ήταν τεράστιοι. 

Ο κόμπος είχε φτάσει  στο χτένι και έπρεπε καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Εμείς  από την πλευρά μας αναλογιζόμενοι τις δικές μας ευθύνες αναλάβαμε τη πρωτοβουλία και προχωρήσαμε  σε συγκρότηση σε σώμα της ομοσπονδίας εκτελώντας  κατά γράμμα τη δικαστική απόφαση. 

Επιλέγοντας  τις απολύτως απαραίτητες θέσεις  του Προεδρείου  ώστε στοιχειωδώς  να λειτουργεί η ΠΟΕΜ, δηλ.  τις θέσεις  του Προέδρου, Αντ/τη Γ.Γραμματέα, Ταμία  και Οργανωτικού Γραμματέα. 

Καλούμε  έστω και την τελευταία στιγμή τους συναδέλφους που απέχουν  από τις διαδικασίες  συγκρότησης σε σώμα να αναλάβουν τις   θέσεις του  Γ.Γραμματέα, των δύο Αντιπροέδρων και του Αναπληρωτή Ταμία και όλοι μαζί να διαχειριστούμε  τη κατάσταση βάσει  της δικαστικής εντολής αλλά κυρίως βάση των τεράστιων και κρίσιμων αναγκών των εργαζομένων του κλάδου. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεσμευόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να οργανωθεί η πάλη των μεταλλεργατών σε ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία.  

 • Ενάντια  στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την παράδοση του ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια.  
 • Για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής και οι οικογένειες τους. 
 • Για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. 

Καλούμε το σύνολο των μεταλλεργατών να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. 

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΜ 


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Eργοδοτική Aυθαιρεσία 20 Μαρτίου 2020

  Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis