• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλα όσα μας παίρνουν τα κατακτήσαμε με μεγάλους ανυποχώρητους αγώνες δεκαετίες τώρα… Δεν παραιτούμαστε από αυτά… Με αγώνες θα τα ξανακάνουμε δικά μας…

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 και ώρα 6:30μμ 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ  

( ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ ) 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Το Συνδικάτο μας, σας καλεί να δώσετε μαχητικό παρών στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που έχουμε αποφασίσει για   την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον κλάδο αλλά και γενικότερα. Για τη δράση μας, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που πήραμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο και τους χώρους δουλειάς. Κυρίως, πως συλλογικά θα ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και τις δυσκολίες που ήρθαμε αντιμέτωποι όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Στη Γενική Συνέλευση έχουμε την δυνατότητα να συμβάλουμε όλοι με την πείρα μας από κάθε χώρο δουλειάς, να καταλήξουμε σε πρωτοβουλίες για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.  

Κυρίως όμως οφείλουμε να συζητήσουμε ένα σχέδιο παρέμβασης στα δυο τρία πιο σοβαρά ζητήματα που καίνε όλο τον κλάδο. 

Πως θα εντάξουμε στην καθημερινή μας δουλειά πρώτο στην ιεράρχηση μας, το θέμα της τήρησης των μέτρων προστασίας της υγείας μας και της ζωής μας, στους χώρους δουλειάς. Οι χώροι μετατρέπονται καθημερινά σε κρεματόρια. Η εντατικοποίηση, η ελλιπής συντήρηση μηχανήματων, η πρόσληψη «φθηνού» ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού σε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και πολλά άλλα συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα…. Οι παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα πάρα πολλές. Χρειάζονται περισσότερες όμως και κυρίως περισσότερες δυνάμεις να πέσουν στη μάχη. Χρειάζεται να αποφασίσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης προς κάθε κατεύθυνση, να ασκήσουμε μεγαλύτερες πιέσεις σε κράτος και εργοδοσία… Σχέδιο με προοπτική κλιμάκωσης και κινητοποιήσεων. 

Πως θα ανοίξουμε το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν το σύνολο των Μεταλλεργατών έχει μείνει ξεκρέμαστο. Η εργοδοσία αλωνίζει, καταστρατηγώντας ωράρια, πετσοκόβοντας μισθούς και μεροκάματα, πληρώνοντας όσα και όποτε θέλει… Ενώ δεν αναγνωρίζει σχεδόν τίποτα από τις κατακτήσεις μας σε θεσμικό επίπεδο. Το προηγούμενο διάστημα πήραμε πρωτοβουλίες σε μια σειρά χώρους, Υπογράψαμε μετα από οκτώ χρόνια και δίνουμε καθημερινά μάχη για την εφαρμογή της, Σ.Σ. Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών με κατοχύρωση του 7ωρου 5θημερου 35ωρου, σημαντικών θεσμικών μας κατακτήσεων και ικανοποιητικών ημερομισθίων. Σε μια σειρά χώρους και μόνο που το ανοίξαμε και χωρίς να καταφέρουμε να το πάμε μέχρι τέλους η εργοδοσία για να μην αφήσει την σπίθα να γίνει πυρκαγιά έτρεξε να δώσει κάποιες παροχές στους εργαζομένους της… Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η ανάγκη να αποφασίσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για υπογραφή ΣΣΕ στο Μέταλλο. Η πείρα όμως λέει ότι υπάρχουν και οι δυνατότητες να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Πρέπει η ΓΣ να καταλήξει σε σχέδιο που θα βάζει σε πρώτο πλάνο, αυτή η προσπάθεια να γίνει υπόθεση όλων των μεταλλεργατών. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει κανείς μεταλλεργάτης χωρίς σύμβαση, γιατί δεν πρέπει κανείς μεταλλεργάτης να παίρνει κάτω από 830ευρω, γιατί πρέπει να οργανώσουμε την πάλη για αυξήσεις 10% για όλους, γιατί κανείς μεταλλεργάτης δεν πρέπει να δουλεύει πέρα από το ωράριό του απλήρωτος για να καλύπτει τα διαλλείματα του…. 

Η σημερινή κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα ακριβώς από το σημείο που το άφησε η προηγουμένη, ανοίγει εκ νέου το ασφαλιστικό. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι στα σχέδιά τους να ιδιωτικοποιήσουν την ασφάλιση και από κοινωνικό δικαίωμα να την κάνουν εμπόρευμα. Όποιος έχει να ζει κι όποιος δεν έχει να πεθαίνει. Να μην έχει καμία υποχρέωση η εργοδοσία και το κράτος απέναντι στον εργαζόμενο. Να μας ξεζουμίζουνε μια ζωή και στο τέλος να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες με ένα ψωροεπίδομα για σύνταξη… να δουλεύουμε ολημερίς μέχρι τα βαθιά γεράματα…. Δεν είναι κάποια ελληνική πρωτοτυπία… αυτά έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια στην «πολιτισμένη» δύση…. Εδώ όμως υπάρχει ΠΑΜΕ, και έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες που έβαλαν εμπόδια και καθυστέρησαν… ανέτρεψαν σχέδια… Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα, μπορούμε να εμποδίσουμε εξελίξεις και να κερδίσουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας… Πρέπει άμεσα να σχεδιάσουμε πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης στον κλάδο, και ετοιμότητας για αγωνιστική απάντηση. Είναι ώριμο και αναγκαίο να παλέψουμε να μην είναι κανείς Μεταλλεργάτης έξω από τα Βαρέα. Να μειωθούν άμεσα τα όρια συνταξιοδότησης για τα Βαρέα, στα 60 χρόνια οι άντρες και στα 55 χρόνια οι γυναίκες, με προοπτική να μειωθούν στα 55 και 50 αντίστοιχα… να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοι νόμοι που πετσοκόβουν τις συντάξεις. 

Συνάδελφοι, 

Όλα όσα μας παίρνουν τα κατακτήσαμε με μεγάλους ανυποχώρητους αγώνες δεκαετίες τώρα… Δεν παραιτούμαστε από αυτά… Με αγώνες θα τα ξανακάνουμε δικά μας… 

Πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά με βάση την πλούσια πείρα μας πως θα γίνει υπόθεση όλων των μεταλλεργατών ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των παρεμβάσεων μας, το άνοιγμα της μάχης και η κλιμάκωσή της.


 

Να μην λείψει κανείς – στην ενότητα η δύναμή μας 

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας – στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές 

 ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ 

 
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   & Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ &  ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ 


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Eργοδοτική Aυθαιρεσία 20 Μαρτίου 2020

  Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis