• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1η Μάη ημέρα σύμβολο

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στα πλαίσια του εορτασμού της 1ης ΜΑΗ 2020 , το Συνδικάτο μας πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους χιλιάδες εργάτες του Σικάγο το 1886, του αιματοβαμμένου ΜΑΗ το 1936 της Θεσσαλονίκης, για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή το ΜΑΗ του 1944 και για όλους τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς κατακτητές , για τους εκατοντάδες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα , στο βωμό του κέρδους του Κεφαλαίου .

  • Το Παράρτημα Αθήνας την ΠΕΜΠΤΗ 30 Απρίλη στις 10.30 το πρωί στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ , θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων σαμποτέρ από τους Γερμανούς στις 6 Φεβρουαρίου του 1943 . Οι Γερμανοί εκτέλεσαν εργάτες του εργοστασίου Μαλτσινιώτη (κατοπινή ΠΥΡ-ΚΑΛ) λόγω του σαμποτάζ που είχαν κάνει σε κινητήρες αεροπλάνων, με κόστος τη συντριβή τους και το θάνατο των πιλότων τους.

Οι εκτελεσμένοι ήταν :

  1. Αλεβιζάκης Ηλίας, 19 χρονών, από το Νέο Κόσμο
  2. Βαρκάδος Αυρήλιος, 26 χρονών, από την Ηλιούπολη, μέλος του ΚΚΕ
  3. Ιωαννίδης Βασίλης, 21 χρονών, από τον Υμηττό, μέλος του ΚΚΕ

  • Το Παράρτημα Πειραιά και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ στις 8.30 το πρωί στην Κεντρική Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος , στο μνημείο του Μεταλλεργάτη , θα καταθέσουν στεφάνια προς τιμήν όλων των νεκρών συναδέλφων από εργατικά ατυχήματα .

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική!


© 2021 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis