• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

(ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 3/6/2020 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ), μετά από πρόταση των διορισμένων μελών της ΔΑΣ (οι οποίοι μέσω των Σωματείων μας συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ), για να καταλήξει σε πανελλαδική ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου.

Μια απόφαση η οποία είναι αναγκαία γιατί οι εξελίξεις στον κλάδο και γενικότερα δείχνουν ότι η κατάσταση για τους μεταλλεργάτες και όλους τους εργατοϋπαλλήλους θα χειροτερεύσει ραγδαία το επόμενο διάστημα. Μια απόφαση που δίνει συνέχεια στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ και βάζει στην ίδιο δρόμο αγώνα και όλους τους μεταλλεργάτες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ , και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, στην επίθεση των βιομηχάνων.

Μέσα από την πείρα που ήρθε και από τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, και από τις κινητοποιήσεις των εργατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη Schneider και αλλού, αναδεικνύεται η ανάγκη οργάνωσης και μαζικής συλλογικής δράσης των εργατών ενάντια στην κυβέρνηση και τους νόμους της που εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους κεφαλαιοκράτες.

Η κυβέρνηση με την ψήφιση των ΠΝΠ, έχοντας και τη στήριξη των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων του κλάδου και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δίνει το δικαίωμα να τσαλαπατηθούν οι ΣΣΕ και να τσεκουρευτεί το ήδη χαμηλό εισόδημα μας.

Δίνει ζεστό χρήμα, για ακόμα μια φορά, στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους, την ίδια ώρα που πετά το λογαριασμό στους εργαζόμενους.

Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε μια σειρά επιχειρήσεις μειώνει τους μισθούς των εργατών. Εμπαίζει τους εργαζόμενους σε Ναυπηγεία Ελευσίνας, ΛΑΡΚΟ στα Ε.Α.Σ την Ε.Α.Β και αλλού καθώς όποια λύση και να φέρει εξυπηρετεί τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες, βάζοντας στο περιθώριο δικαιώματα και κατακτήσεις των εργατών.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας δε ξέρουν αν θα έχουν δουλειά και αν θα έχουν , τελικά με τι δικαιώματα.

Γνωρίζουν πως η ΟΝΕΧ που αγόρασε τα ναυπηγεία της Σύρου δουλεύει με εργολαβικούς εργαζόμενους . Δεν υπάρχει μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Στα Ε.Α.Σ οι εργολαβικοί εργαζόμενοι ζουν μια κόλαση . Οι εργαζόμενοι στην φύλαξη των Ε.Α.Σ δέχονται νέες μειώσεις στο μισθό , τους κλέβουν ένσημα .Σκλαβοπάζαρο κανονικό.

Σε εταιρείες μεγάλες όπως ΜΕΒΑΚΟ ΓΚΡΑΝΤΕΞ, κ.α εκ περιτροπής εργασία με μεγάλες μειώσεις μισθών.

Οι εργοδότες αξιοποιούν όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους χαρίζει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας αναστολές συμβάσεων, απολύσεις, εκκαθαρίσεις, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες και άλλα. Μεγάλοι όμιλοι πετάνε εργάτες στο δρόμο αξιοποιώντας αυτά τα μέτρα.

Την ίδια ώρα που όλοι μιλάνε για τη νέα κρίση, που έχει δείξει τα πρώτα της σημάδια πριν την πανδημία, και για το σύνολο των επιπτώσεων που θα φέρει για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για να αναδείξουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στη ζωή μας, μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας καλέσαμε να παρθεί απόφαση για κινητοποίηση του κλάδου στις 18/6/2020.

Προτείναμε 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο εργασίας στις 13.00 στις 18 Ιούνη

Οι παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά τη συμφωνία τους για το ότι η ζωή χειροτερεύει και η κυβερνητική πολιτική θα φέρει σε πιο δεινή κατάσταση τους μεταλλεργάτες και τα λαϊκά στρώματα, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και την άμεση απάντηση των μεταλλεργατών, προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα μετά το συλλαλητήριο που γίνεται στις 13/6/2020 στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουν να βρεθούν οι εργάτες για ακόμα μια φορά στο περιθώριο προ τετελεσμένων γεγονότων, επικαλούμενοι δήθεν νομικά κολλήματα.

Συνάδελφοι,

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να στρατευτεί με τις ταξικές δυνάμεις, με τα σωματεία και τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο και να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική ημέρα δράσης στις 18/6/2020 με πλαίσιο δράσης:

Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων.

Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10% στις καθαρές αποδοχές. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830€ καθαρά. Όλο ο κλάδος στα ΒΑΕ.

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.

Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Όλοι οι εργολαβικοί να γίνουν αορίστου χρόνου.

Εξασφάλιση συνέχειας της λειτουργίας των ναυπηγείων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ και των Ε.Α.Σ .

Υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλο τον κλάδο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13/6/2020 στο Σύνταγμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου μας να πάρουν αποφάσεις για κινητοποίηση στις 18 Ιούνη με το σύνθημα

Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά - να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία


Τα νέα μας

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 19 Φεβρουαρίου 2020

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

© 2020 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis